menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Rakodógépek a Mezőgazdaság számára

A Verbis Kft. teljes rakodógép palettát kínál az állattartó telepek és a gabonaraktárak számára. Az Avant derékcsuklós minirakodók alapgépek lehetnek a kisebb méretű istállókkal rendelkezők számára. avant mezőgazdaságban 4A trágyázási, takarmányozási alapfeladatokon kívül a telephely karbantartása is elvégezhető ugyanazzal a géppel, legyen szó a téli útkarbantartásról vagy éppen a nyári fűnyírásról, szárzúzásról. A jó manőverezhetőség és kiváló terepjáró képességek mellett az elhanyagolható mértékű gumikopás, a jelentős emelőképesség és a 3m-es emelőmagasság eredményezi, hogy napjainkban a derékcsuklós kialakítású gépek kezdik kiszorítani a csúszó-kormányzású társaikat. Az Avant gépeket a derékcsuklós konstrukciójuk mellett a beépített innovációk sokasága teszi egyedülállóvá, úgy mint az oldalra kihelyezett teleszkópos gémszerkezet, a párhuzamkövető gémemelés, a kétdimenziós derékcsukló, a terhelésérzékelő rendszer, vagy a Multi connector gyorscsatlakozó rendszer. Az Avant vezető piaci pozícióját elsősorban a folyamatos kutató-fejlesztő tevékenységének köszönheti. Ez az eszköz kiválóan használható az istállókon belüli és az istállók körüli takarmányozási és fenntartási feladatokhoz, mivel a legkülönbözőbb célfeladatok is megoldhatók egy géppel rengeteg élőmunkát megtakarítva. Könnyedén elvégzi az állattartó telepeken jellemzően előforduló feladatokat, de kis méretei miatt beltérben is használható, ahová más gépek nem férnek be. Helyettesítheti a hagyományos homlokrakodókat is 1100kg teherbírásig és 3.1m-es emelőmagasságig. Rendelhető L, DL és DLX fülkével is, a fejlesztés eredményeként csökkent a zajszint, nőttek az üvegfelületek és a DLX verzióhoz elérhetővé vált a klímaberendezés és a légrugós ülés is. Az AVANT a lehető legszélesebb adapter skálát kínál gépeihez, mely teljesen lefedi a kertészetek, a farmgazdaságok, az állattartótelepek, az építőipari vállalkozások, az erdészetek és az önkormányzatok útkarbantartási, kommunális, fenntartási feladatait. Szilázsvilla, kiosztókanál, takarmányterelő csiga, blokkvágó, körkefe, bálatüske, bálafogó, trágyavilla, szalmakiosztó, tolókefe, lófuttató borona, big bag szállítóhorog stb. néhány mezőgazdasági célú eszköz a több mint száz Avant munkaeszköz közül, mely adapterek az Avant gépek maximális kihasználhatóságát biztosítják.
avant mezőgazdaságbanavant mezőgazdaságban 2avant mezőgazdaságban 3
A Dieci S.r.l. 1983 óta gyárt–Európában elsőként- teleszkópos rakodókat. Gépeiket a magas műszaki színvonal, a megbízhatóság és az egyszerű üzemeltetés jellemzi. Napjainkban elérték az évi 3000 db gép gyártását az ipar és a mezőgazdaság számára.
dieci mezőgazdaságbanA teleszkópos rakodók napjainkban a Mezőgazdasági vállalkozások alapgépeivé váltak a széles felhasználhatóságuk miatt pl. trágyakezelés, bálarakodás, állattelepi takarmányrakodás, magtári anyagmozgatás stb. Felhasználási területüket tovább szélesítik olyan rendelhető opciók mint a pótkocsi vonófej, hátsó elektromos és hidraulikus csatlakozók, TLT- hajtás, 3-pont felfüggesztés. Jelenleg 43 féle modellt gyárt kizárólag a mezőgazdaság számára, ami egyedülállóan széles választék a piacon. A Dieci nagy hangsúlyt fektet a gépei folyamatos fejlesztésére. Valamennyi modell esetében megnövelték a hidraulikus teljesítményt, mely egy térfogatáram-megosztós joystick-al párosulva jelentősen lecsökkenti a rakodási időt nagy emelőmagasságok esetében is. Az Agri Plus gépcsalád 210l/perc térfogatárama egyedülálló a piacon. A Tier 4 –es motorok kötelező bevezetésével a DIECI választása 115LE teljesítmény határig a kiváló minőségű japán KUBOTA motorokra esett, mivel ezek a korszerű motorok részecskeszűrővel (DPF) teljesítik a Tier4 emissziós követelményeit, AD BLUE befecskendezés nélkül. Az Agri Farmer, Plus, Max, Tech gépcsaládok megkapták a második generációs Vario hajtóművet, mely a teljesen automata rendszerével jelentős hajtóanyag megtakarítás és teljesítmény optimalizálás mellett szintén egyedülálló a piacon.  A Vario rendszer másik nagy előnye az Agri Tech gépcsaládnál az, hogy állandó TLT fordulatszám mellett elektrohidraulikusan változtatható a haladási sebesség, tehát a járószerkezet-hajtás függetleníthető a TLT-től. Az AGRI MAX gépcsalád már rendelhető Vario hajtással is. Ezek a gépek jelentős emelőképességük miatt kifejezetten ajánlottak gabona raktározásban, akár 3,5 m3 könnyűanyag kanállal. Az AGRI STAR 40.7 EVO2 az első az Agri Star gépcsaládból, melyet vario hajtóművel szereltek. Ezt a mozgékony, nagy teljesítményű kompakt gépet úgy tervezték, hogy a mezőgazdasági vállalkozások számára a legelérhetőbb, legjobb ár-érték arányú profi rakodógépet alkossák meg a legfejlettebb innovációk felsorakoztatásával. Az Agri Star modellek alkalmasak közúti vontatásra egészen 20 t-ig, max. 40 km/h sebességgel.

Az Agri Pivot család már 6 tagúra bővült, mely jól példázza a derékcsuklós-teleszkópos rakodók terjedését. Ezek a gépek egyesítik a derékcsuklós rakodók kis helyszükségletét, jó terepjáró képességét a teleszkópos rakodók emelési magasságával, mely gépek kiválóan használhatóak pl. magtári rakodáskor. Jó terepjáró képességük és megfelelő hasmagasságuk alkalmassá teszik a gépeket nehéz körülmények esetén is a hatékony munkavégzésre pl. trágyadepóban történő munkavégzés esetén. A mezőgazdasági gépekkel szemben egyre inkább támasztott követelmény a multifunkcionalitás, melynek a Dieci derékcsuklós, központi teleszkópos homlokrakodói és a széles adapter skálával felszerelhető teleszkópos rakodói kiválóan megfelelnek, továbbá az állattartó telepek és a gabonaraktárak alapgépei lehetnek.

dieci mezőgazdaságban 2A VF Venieri derékcsuklós homlokrakodói a hagyományos építésű rakodógépek technológiai csúcsát képviselik. Magas műszaki színvonaluk a legújabb innovációkat vonultatják fel. A gépek szerkezeti felépítése és hidrosztatikus hajtása miatt a legjobb terepjáró képességgel rendelkeznek a legmostohább körülmények között is. Fordulékonyságuk, kiváló manőverezési képességük még a legnagyobb gépeiket is könnyen kezelhetővé teszik. A tavalyi évben bemutatott VF 18.63 homlokrakódó a család legnagyobb tagja. Közel 20 tonnás tömegével, 225LE –s környezetbarát Perkins motorjával kiválóan alkalmas nagy tömegek gyors mozgatására legyen az földmunka vagy éppen silótér töltés. Derékcsuklós kormányzása miatt a szállítójárművek rakodása biztonságosan, gyorsan elvégezhető szűk rakodóterületen is, és akár 5m3–es kanállal is rendelhető. A legújabb generációs Rexroth hidraulika rendszere alkalmassá teszi 13 tonnás emelőképességre maximális emelőmagasságban és teljesen befordított derékcsukló állásnál. Rövid hosszmérete miatt a gép jóval meredekebb lejtőszögek leküzdésére is képes, nem akad fel az ellensúly és a sarokpontokba kihelyezett kerekek miatt rendkívül stabil. A Venieri másik újdosága a VF 5.63B homlokrakodó, mely megfelel a környezetvédelem és az alacsony hajtóanyag felhasználás követelményeinek. 89 LE teljesítményű Perkins motorjával, 1,1m3 kanalával és 6 tonnás tömegével a középkategóriás rakodók közé tartozik. A fülke ergonómiája úgy lett kialakítva, hogy 360° -ban, azaz teljesen körben kiválóan lát a gépkezelő. A gép úgy lett tervezve, hogy tele kanálnál egyezzen meg az első és hátsótengelyre jutó géptömeg, ezzel biztosítva a megfelelő stabilitást lejtős területen dolgozva. A Venieri legkisebb újdonsága a VF 2.63C. A 4,5 tonnás gép jól használható ömlesztett anyagok rakodására, vagy raklapvillával kiváló tereptargoncaként működhet olyan telepeken, ahol a gyors manőverezés, rakodás és kis helyszükséglet a meghatározó.

Az AVANT, a DIECI a VENIERI magyarországi márkaképviselete a VERBIS KFT (1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E. Tel: 1/306-3770,  1/306-3771, Fax: 1/306-6331,  www.verbis.hu, e-mail: verbis@verbis.hu)
, melynek munkatársai várják ügyfeleiket a cég bemutatótermében egy személyes konzultációra, hogy a beruházási döntés meghozatala előtt minden műszaki, technológiai információ a rendelkezésére álljon.

verbiskft
www.verbis.hu