menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Magasnyomású mosóberendezések a VERBIS Kft. kínálatában

Biemmedue 1A Verbis Kft. 2015 májustól az olasz Biemmedue cégcsoport termékeinek kizárólagos magyarországi forgalmazója. A Biemmedue az egyik vezető márka a magasnyomású mosóberendezések és hőlégbefúvók piacán, de széles választékban gyártanak professzionális ipari porszívókat, páramentesítőket, párásító készülékeket, mobil vízmelegítőket és takarítógépeket is.
Az alábbiakban a magasnyomású mosóberendezések választékát igyekszünk bemutatni a teljesség igénye nélkül.
Hatékony tisztítás, megbízhatóság, biztonság, egyszerű használat, könnyű karbantartás: ezek azok a kulcsszavak, melyek a Biemmedue mérnökeit vezérlik a magasnyomású mosók fejlesztésénél és gyártásánál.


Nyomás vagy folyadékáram?
A magasnyomású mosóknál a hangsúly nyomástényezőn van (a víz által kifejtett erő a tisztítandó felületen), mindemellett a folyadékáram (a szivattyú által egységnyi idő alatt szállított vízmennyiség) sem elhanyagolható, talán még fontosabb tényező.

Triplex dugattyús szivattyú vagy axiáldugattyús szivattyú?Biemmedue 2
Míg a triplex szivattyút (forgattyús tengelyhez erősített három dugattyú) elsősorban a kivételesen nehéz, vagy folyamatos igénybevételt jelentő, általában professzionális feladatokhoz használják, addig az axiál rendszerű szivattyúkat (a három dugattyú előre mozgását egy ferde vezérlőtárcsa forgó mozgása biztosítja, a visszatérítést pedig rugóerő) elsősorban könnyű- és hobbi feladatokra szánják.
Minden Biemmedue magasnyomású mosó (a belépő modellek kivételével) kizárólag triplex rendszerű szivattyúval készül.
Biemmedue 3
Meleg víz, vagy hideg víz?
A melegvizes magasnyomású mosókat elsősorban zsíros, vízben nem oldódó, makacs szennyeződések eltávolításához használják. A forró víz által generált hő segít a szennyeződés hatékony eltávolításában és a tisztított felület gyors száradásában. A vizet kiemelkedő minőségű, gázolajos kazán melegíti, ami a Biemmedue mosók legfőbb előnyét biztosítja köszönhetően a technológiának és know-how-nak, melyet a kazánok és égésterek fejlesztésében és gyártásában szereztek a világ vezető hőlégbefúvó gyártójaként.
A hidegvizes magasnyomású mosóknál a meleg víz kínálta előnyöket különböző speciális oldószerek hozzáadásával helyettesítik, melyek kémiai összetétele határozza meg, hogy mely szennyeződésekhez használhatók hatékonyan. A hidegvizes mosók kompaktabbak, ezért olyan felhasználási területekhez javasoltak, ahol a helyszűke, vagy a könnyű manőverezhetőség a meghatározók.

Elektromos motor, vagy belsőégésű motor? Egy fázis, vagy három fázis?
A választás elsősorban a felhasználástól függ, ezért a Biemmedue komplett választékot kínál a különböző konfigurációkból, mint azt a következőkben láthatják.
 
A melegvizes kategóriában félipari felhasználásra javasolt típus a SALLY, 120 bar nyomásra képes, 540 l/óra térfogatárammal, maximum 75°C vízhőmérsékleten, a gép elektromos teljesítményigénye 2,6 kW 230V-os tápfeszültségen. Már ennél a modellnél is -további típusoknál szintén- szériatartozék a triplex szivattyú, három kerámiabevonatos dugattyúval, nyomás- és korrózióálló sárgaréz hengerfej, késleltetett TOTAL STOP rendszer (a ravasz elengedését követően nem kapcsol le azonnal a motor, csak hosszabb várakozást követően, így szakaszos mosás alatt, minden pillanatban rendelkezésre áll a beállított maximálisan nyomás), hangcsillapított kazán dupla csőkígyóval, fogaskerekes üzemanyag szivattyú, motor túlmelegedés elleni védelem, kapcsolható meleg/hideg vizes üzemmód, fokozatmentes hőmérséklet-szabályozás (termosztáttal), hátsó gumi kerekek, önbeálló első kerekek (fékezhető), megerősített fémszerkezet, műanyag üzemanyagtank, kemény ütésálló burkolattal, egyszerűen ellenőrizhető vízszűrő.

A melegvizes mosóból ipari felhasználásra a SIDRA típust kínáljuk, 3 különböző teljesítményű gép közül választhat, maximum 80°C vízhőmérsékletre képes a beépített kazánjával (magasabb, mint 89% hatásfokú), 130-170 bar nyomás és 600-900 liter/óra térfogatáramot tud, 3-4,7 kW elektromos teljesítmény igény mellett. A SIDRA és az ezt követő modelleknél már nagynyomású tisztítószer adagoló rendszert alkalmaznak.

Szintén ipari felhasználásra kínáljuk a forróvizes vagy gőzborotva kategóriában a SUSETTE, SUPER és SUPER PLUS nagynyomású mosókat. Kiemelkedő tulajdonságuk, hogy (a túlnyomásnak köszönhetően) 140°C szórólándzsából kilépő vízhőmérsékletre képes, 110-250 bar közötti nyomáson, 900-1.080 l/óra vízszállítás mellett. A gépeken természetesen a nyomás/vízhőmérséklet és a tisztítószer mennyisége fokozatmentesen állítható. A forróvizes mosók 230V és 400V kivitelben is rendelhetőek, de kivétel nélkül 1.450 1/perc fordulatszámú villanymotorral szerelik, a hosszú élettartam elérése érdekében. A nagy nyomásnak és hőmérsékletnek köszönhetően hatékony tisztító és szennymaró képességű.
Biemmedue 4
A Biemmedue hidegvizes nagynyomású mosói szintén több kategóriára bonthatóak. Ipari kategóriában elektromos és teljesen mobil benzinmotoros meghajtással is gyártanak nagynyomású mosókat, MIDIA, MIDIA PLUS, MAXIMA és MAXIMA PLUS néven. Elektromos meghajtásúak 2,6-3 kW - 230V, illetve 4,7-14 kW - 400V teljesítmény intervallumban választhatóak, 130-350 bar nyomású és 540-1.800 liter/óra szállítóképességű tartományban. A hidegvizes mosók szivattyúja általában maximum 40°C belépő vízhőmérsékletet viselnek el, de a MAXIMA PLUS – XT FOOT típus kifejezetten élelmiszeripari felhasználásra tervezték, extrém 85°C lehet a nagynyomású szivattyúba belépő vízhőmérsékelt, ami ezen a területen elvárt és szükséges, a felület száradását rendkívül meggyorsítja.

Az igazán nagy igények kielégítésére fejlesztették ki a MAGNUM hidegvizes magasnyomású mosókat. 200 és 500 bar-os, 900-2.460 liter/óra teljesítményű típusai vannak, összesen 5 modell, ebből négy 15 és 16,5 kW teljesítményű elektromos, az ötödiket pedig Honda GX690 - 22LE benzinmotor hajtja. A kínálatban több modell, köztük minden MAGNUM típus kombinálható egy homokszóró adapterrel, aminek segítségével akár a rozsda vagy festés előtt a régi réteg leszedése, fémtisztára mosása gyerekjáték és nagyon gyors.

A telepített magasnyomású mosókat, név szerint a MODULA széria, kifejezetten szakszervízek, autómosók, kamionmosók, korházak és élelmiszeripari létesítmények falára vagy az elkülönített gépházba telepíthető. A teljesítményt tekintve 130-200 bar-os, 600-1.260 liter/óra vízszállításra képekes. Az igények maximális lefedése érdekében 7 különböző paraméterű hidegvizes (MODULA) modell választható, 4 modell szivattyúja magas hőmérsékletű, 70°C víz befogadására alkalmas (MODULA PLUS), 1 típus pedig, élelmiszeripari célterület miatt, extrém 85°C-os vízhőmérséklet pumpálására képes. A teljes MODULA szériát tekintve, ipari, nagy teljesítményű és élettartamú, 1.450 rpm fordulatszámú, négypólusú villanymotorokkal szerelik, a zavartalan munkavégzés érdekében a szivattyú késleltetett TOTAL STOP vezérlésű. Ezen felül 20 perces üresjárás után automatikusan kikapcsol. Késleltetett TOTAL STOP rendszerrel rendelkezik minden Biemmedue magasnyomású mosó, kivéve MIDIA.

Egy szériát érdemes még mindenképpen megemlíteni, a 6 modellből álló MOBILE benzin és dízel motoros ipari nagynyomású mosókat. Önkormányzatokat megcélozva, elektromos hálózattól teljesen függetlenítve üzemeltethető, 15 méteres csatornatisztító adapterrel kombinálva hatékony karbantartó gépként funkcionál. 200-250 bar nyomású, 720-1.260 liter/óra teljesítményű típusai vannak, minden modell, rendeltetése miatt, nagyméretű kerekekre szerelt alvázon szállítjuk.

A Biemmedue SpA magyarországi képviselete a VERBIS KFT (1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E. Tel: 1/306-3770,  1/306-3771, Fax: 1/306-6331,  www.verbis.hu )melynek munkatársai szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal stb.