menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

A SANY kotrógép gyártó 2020-as éves pénzügyi jelentésének főbb pontjai

Peking, 2021. április 6. /PRNewswire/ -- A SANY Heavy Industry közzétette 2020-as éves jelentését. Tavaly a SANY teljes értékesítési árbevétele elérte a 15,14 milliárd USD-t, 31,29%-os növekedéssel az előző évhez képest. Az összes eszközállomány 19,25 milliárd USD-re nőtt, a részvénytársaság részvényeseinek tulajdonítható nettó eszközállomány pedig 8,62 milliárd USD volt.

Folyamatos növekedés az alap üzletágakban, köztük a minikotró - kotrógép ágazatban

A jelentésből kiderült, hogy a SANY kotrógép divízió 5,721 milliárd USD árbevételt ért el, ami 35,85%-os növekedést jelent az előző évhez képest, és ezzel 10 egymást követő évben piacvezető a kínai piacon a minikotró és nagyobb tömegű kotró-gép esetében is. A Sany által gyártott kotrógépek száma 2020-ban meghaladta a 90 000 gépet, amivel világelső pozíciót szerzett a gyártók között. Eközben a SANY betontechnológia divíziója megőrizte pozícióját a világ vezető márkájaként 4,124 milliárd USD értékesítési árbevétellel, ami 16,6%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A SANY emelőgép divízió Kína vezető márkájaként 2,959 milliárd USD értékesítési árbevételt ért el, ami 38,84%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Emellett a SANY cölöpözőgépek értékesítési árbevétele 41,9%-kal, 1,04 milliárd USD-re nőtt az előző évhez képest, ezzel szintén megőrizve pozícióját Kína vezető márkájaként. Ami az útépítő gépeket illeti, az értékesítési bevételek 30,59%-kal 430 millió USD-re nőttek, a SANY útépítő gépek hazai piaci részesedése megtartotta az első helyét, a gréderek és úthengerek piaci pozíciója pedig egyértelműen javult.

 

SANY éves jelentés 2020

 

Fejlődés a működési mutatókban

A részvényeseknek tulajdonítható nettó nyereség elérte a 2,35 milliárd USD-t, ami 36,25%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Az időszakos költségek, beleértve az értékesítési, adminisztrációs, kutatási és fejlesztési, valamint pénzügyi költségeket, 1,84%-kal csökkentek. A vállalat konkrét lépéseket tett kockázatkezelési képességének javítása érdekében, mivel a késedelmes kinnlévőségek aránya tovább csökkent, a pénzforgalom pedig 12,45%-kal 2,04 milliárd USD-re nőtt. Míg a készlet forgási sebessége 2020-ban 4,17-szeres/év volt, 0,23-mal magasabb, mint 2019-ben, addig a követelések átfutási ideje 80 napra csökkent a 2019-es 120 napról.

Előrelépés a digitális átalakulás terén

A SANY kiemelt gyárai között széles körben alkalmaztak olyan technológiákat, mint a látásfelismerés, a folyamatszimuláció és a nagy teljsítményű robotika a termelékenység növelése és a munkaerőköltségek csökkentése érdekében. A szabványosítás, a digitalizálás, az automatizálás és az intelligencia szintjét jelentősen javították a kulcsfontosságú üzleti folyamatokban. Integrált operációs szoftvereket vezettek be, hogy összekapcsolják az üzlet minden láncszemét, beleértve a gyártást, az ellátási láncot, a beszerzést, a K+F-et, valamint a marketinget és az értékesítést. Tíz új, elektromos meghajtású termék gördült le a gyártósorokról, köztük kotrógépek, daruk, mixerautók, dömperek és útépítő gépek. Az önvezető technológia, a távirányítás, az intelligens működés, a big data adatelemzés és az 5G új elemmé vált a terméktervezésben.

Lépések a nemzetközivé válás terén

A világjárvány által sújtott 2020-as évben az építőipari gépek globális piaca 27%-kal csökkent. A SANY globális üzletágai azonban a világjárvány közepette is stabil növekedést tartottak fenn, és éves szinten 3%-os növekedést értek el 2,4 milliárd USD-t meghaladó árbevétellel. A SANY kotrógépek tengerentúli piaci részesedése jelentős, több mint 30%-os növekedést mutatott, különösen Észak-Amerikában, Európában (Stage V motor), Indiában és Délkelet-Ázsiában. Előrelépés történt a tengerentúli piaci csatornák, a tengerentúli szervizkapacitás, a globális kereskedői hálózatok, valamint a tengerentúli szerviz- és alkatrészellátási rendszer fejlesztése terén.

Figyelemre méltó eredmények a K+F és az innováció terén

Ösztönző politikákat vezettek be a műszaki innovációk elősegítésére minden termékcsaládban. 2020-ban a K+F beruházások 33,2%-kal 954 millió USD-re nőttek, ami a vállalat teljes éves árbevételének 6,3%-át teszi ki. A K+F-ben dolgozók száma elérte az 5346 főt, ami 69%-os növekedést jelent 2019-hez képest. 2020 végére a SANY 10 278 szabadalmat jelentett be és 7 613-at engedélyeztetett, többet, mint bármely más kínai vállalat 2020-ban.

Néhány reprezentatív új termék 2020-ból:

- SY870, SY980 és SY1250 szupernagyméretű kotrógépek

- az intelligens kotrógépek új generációs termékcsalád

-  4000 tonnás SCC40000A lánctalpas daru.

 

A SANY továbbra is elkötelezett a mottója mellett: "A minőség megváltoztatja a világot". A SANY arra összpontosítja erőfeszítéseit, hogy márkáján, termékein, marketingjén és szolgáltatásain keresztül növelje az ügyfelek számára nyújtott hozzáadott értéket, és továbbra is megvédje pozícióját a rendkívül éles versenyben a nemzetközi piacon. A SANY valamennyi vezetője és alkalmazottja továbbra is a lehető legnagyobb erőfeszítéseket fogja tenni annak érdekében, hogy a SANY világszínvonalú vezető szerepet töltsön be a gyártóiparban. A SANY kotró gépek kizárólagos képviseletét Magyarország területén a VERBIS Kft. látja el. Érdeklődés esetén írjon keressenek látogassanak el hozzánk vagy keressenek minket a megadott elérhetőségeken.

kft