menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

BROKK BONTÓROBOTOK A VERBIS KINÁLATÁBAN

 

ÚJ termékcsaláddal bővül a VERBIS KFt. kínálata: BROKK bontórobot gépcsalád

 

A Brokk bontórobot modelleket nagy teljesítményigényű bontási feladatokra készítik. Akár az építőiparban, a fémfeldolgozásban, a nukleáris iparban vagy a föld alatt dolgozik, egy Brokk nagy teljesítményű bontórobot versenyelőnyt biztosít a megbízás elnyeréséhez, valamint hatékonyságot és megbízhatóságot a munka befejezéséhez.

 

BROKK bontórobot cikk képek Bontorobot cikk BROKKCikk bontorobot BROKK

 

A TELJESÍTMÉNY/MÉRET ARÁNY ÚJRADEFINIÁLÁSA: KOMPAKT ÉS ERŐTELJES

A Brokk bontorobotok nagyobb teljesítményt nyújtanak kisebb méretben. Legyen a munkakörnyezet építőipari, fémfeldolgozó, nukleáris vagy földalatti, a szinte ijesztően erős Brokk ideális megoldás a hatékony, sokoldalú és jövedelmező bontási és karbantartási feladatokhoz. Egy öt tonnás Brokkrobotolyan erős, mint egy 25 tonnás kotrógép, a legkisebb, 500 kg-os Brokk pedig 500-600 (!) százalékkal gyorsabban végzi el a munkát, mintha kézi erővel végeznék. Mégis meglepően kompakt és könnyű, ezért könnyen szállítható.

 

BIZTONSÁGOS ÉS HATÉKONY

A távirányítású Brokk lehetővé teszi a gépkezelő számára, hogy hatékonyan manőverezzen a géppel és jó rálátása legyen a munkaterületre. Az ergonomikus távirányító egység emellett távol tartja a kezelőt a veszélyes területektől és kiküszöböli a káros rezgéseket, mérgező füstgázokat stb. A Brokk SmartPower™ villanymotor a nehéz bontási projektekhez van tervezve, biztosítja a szükséges teljesítményt, megbízhatóságot és tartósságot.

 

RUGALMAS ÉS SOKOLDALÚ

A Brokkbontórobot eszközök egyik legfontosabb jellemzője a sokoldalúsága. A jellegzetes háromkaros  gémrendszernek köszönhetően a Brokk lenyűgöző hatótávolságot és stabilitást biztosít a kezelő számára. A csatolható gyári munkaeszközök széles és egyre bővülő választéka teszi tökéletes eszközzé a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz. Nem számít, hogy a vevőnek milyen igényei vannak, a Brokk a feladatnak megfelelő munkaeszközzel, megfelelő méretben és megfelelő tartozékkal áll rendelkezésre. Ha a vevő igényei különlegesek, akkor akár saját Brokkot is építhet 40 év tapasztalatát és legjobb gyakorlatát beépítve.

 

TAPASZTALT ÉS MEGBÍZHATÓ

A Brokk több mint 40 éves bontási tapasztalatával segít megtalálni a vevő igényeinek megfelelő biztonságos, hatékony és jövedelmező megoldást. Iparági szakértőként komplex megoldást nyújt, nem csak egy gépet. A Brokk globális hálózata, valamint a szervizre és terméktámogatásra fejlesztett rendszere (Brokk Uptime™) közvetlen kapcsolatot biztosít a felhalmozott tudáshoz, és a támogatás, vagy pótalkatrész egy telefonhívással elérhető.

 

 

 Brokk SmartConcept:  Az új Brokk bontórobotok képességei mögött rejlő titkok

 

A Brokk SmartConcept-be három kulcsfontosságú területen gyűjtötték össze az újításokat. Mindegyik azt bizonyítja, hogy a Brokk hogyan feszegeti a modern bontás határait. Együtt verhetetlenek.

 

BROKK SMARTPOWER™

 

A Brokk SmartPower™ a világ legintelligensebb, kifejezetten a nehéz bontási feladatokhoz tervezett energiarendszerét jelenti. A titok egy olyan rendszerben rejlik, amely egy intelligens vezérlő- és felügyeleti rendszerrel és egy megerősített elektromos kialakítással megnövelt teljesítményt kínál - maximalizálja a produktivitást, minimalizálva az állásidőt.

 

Ez a válasz arra a lehetetlennek tűnő kihívásra, hogy a bontórobotok minden eddiginél nagyobb teljesítmény mellett olyan kompaktak és könnyűek legyenek, hogy a legszűkebb helyekre is be tudjanak jutni. A robusztus kialakítás folyamatos munkavégzést biztosít magas hőmérsékletű, vagy egyéb extrém környezetben is.

 

A Brokk SmartPower™ túlszárnyalja az eddig ismert korlátokat. A teljesen új, intelligens energiagazdálkodási rendszer egy olyan egyedülálló elektromos hajtásláncot eredményez, amely bármilyen méretű tápegységnél 50%-kal, vagy még nagyobb mértékben növeli a teljesítményt. Az intelligens felügyeletnek köszönhetően a Brokk gép kiválóan alkalmas az áramfejlesztővel ellátott, vagy potenciálisan megbízhatatlan áramellátással rendelkező környezetben való munkavégzésre is. Az intelligens rendszer érzékeli, ha az áramellátás gyenge vagy hibás, a lehető legnagyobb mértékben kompenzálja azt és megvédi az alkatrészeket mielőtt bármilyen kár keletkezne. Ezzel meghosszabbítja az összes elektromos és hidraulikus alkatrész élettartamát.

 

A páratlan megbízhatósághoz a kulcsfontosságú alkatrészek egyedi kialakítása és intelligens módosításai is hozzájárulnak. A hagyományos rendszerhez képest a belső kábelezést és az érintkezők számát abszolút minimumra csökkentek (70 százalékos csökkenés). Mivel az elektromos rendszerben nincsenek mozgó alkatrészek és az alkatrészeket úgy tervezték, hogy ellenálljanak a szélsőséges rezgéseknek, a pornak és a durva kezelésnek, a rendszer tökéletesen megfelel a bontórobotok munkakörülményeihez.

 

BROKK SMARTDESIGN™

 

A Brokk új gépkialakítása a gépkezelő mindennapi feladatainak könnyítésére összpontosít. Azzal, hogy a szervizelés és a karbantartás minden eddiginél egyszerűbbé vált, maximalizálva lett az üzemidő, a termék teljes élettartama alatt problémamentes és produktív működtetést garantálva.

 

Ezért minden napi és heti karbantartási feladat a burkolatok felemelése nélkül elvégezhető. Ezért van az, hogy minden kenési pont (beleértve a törőfejet kenő zsírtartály utántöltését is) kívülről könnyen hozzáférhető. Ezért szüntették meg a nehezen hozzáférhető tengelyek rendszeres meghúzásának szükségességét. Ezért olyan egyszerű a tömlőcsere a Brokk gépeken, és ezért vannak a támasztólábak tömlői úgy megosztva, hogy csak egy rövid szekciót kell kicserélni, ha betonvas vagy más törmelék megsérti a tömlőt.

 

Az új, megerősített kialakítás a bontórobotot is védi és baleset esetén minimalizálja a károkat, csökkentve a javítási költségeket és növelve az üzemidőt. A préselt acél burkolatok ellenállnak a sérüléseknek. Öntvény sarokkiképzések, robusztus acélkerettel védett LED világítótestek stb.

 

Bontórobot cikk BROKK

 

BROKK SMARTREMOTE™

 

Az ergonómia az egyik komoly előnye a távirányítású bontórobotnak; A lehetőség, hogy a gépkezelő kényelmes munkapozíciót válasszon távol a rezgésektől, hőtől és törmeléktől és mégis tökéletes rálátása legyen a munkaterületre. A Brokk ezt egy lépéssel továbbviszi a SmartRemote™ segítségével.

 

Igen, léteznek más távirányítási megoldások is és nem minden távirányító egyforma. A Brokk SmartRemote™ ergonomikus kialakításával és a kezelőt produktívabbá tevő funkcióival az iparágban vezető szerepet tölt be. Minden részletre gondoltak: A professzionális rádiótechnológia megbízható és gyors kapcsolatot biztosít a géppel akár 300 méteres távolságig, így biztosítva, hogy a kezelő jó pozíciót választhasson. A szabadalmaztatott derékheveder oda helyezi a súlyt ahova kell, ezzel tehermentesítve a vállakat. A rövid joystickok lehetővé teszik, hogy a kezelők a karjukat a távirányítóra támaszthassák, csökkentve ezzel a megterhelést. Az intuitív kezelőszervek lehetővé teszik a kezelők számára, hogy a munkára koncentráljanak, anélkül, hogy a távirányítóra kellene nézniük a működtetéshez.

 

A Brokknál tudják, hogy abontorobotés a kezelő egy csapatként dolgozik. Ezért olyan távirányító rendszert terveztek amely segíti a kezelőt, hogy a hosszabb műszakoknál is termelékeny és hosszú távon egészséges maradjon.

 

Bontórobot ergonómia

 

A Brokk standard bontórobot választéka jelenleg 10 modellből áll. A legkisebb, 70-es jelzésű verzió tömege mindössze 560 kg tömegű, 597mm széles és 880 mm magas, mégis képes akár 105 kg tömegű munkaeszközzel horizontálisan 2700 mm távolságban, vertikálisan 3200 mm magasságban dolgozni, 27 l/perc hidraulikus folyadékáramot biztosítva az eszközhöz.

A legnagyobb, 900R jelzésűbontórobotüzemi tömege 11.600 kg, szélessége 2150 mm, magassága 2545 mm, forgatható kanálgémmel és 600 kg-os munkaeszközzel vízszintesen akár 9500 mm távolságban, függőlegesen akár 10.000 mm magasságban lehet vele dolgozni.

 

Alábbiakban a legújabb Brokk 900 típuscsaládot mutatjuk be a teljesség igénye nélkül.

Bontórobot munka közben

 

A Brokk idén márciusban mutatta be a teljesen új Brokk 900-ast, a világ legnagyobb és legerősebb bontórobotját. Elődje sikerére épít és továbbfejleszti azt, nagy lépést téve előre erő és a teljesítmény terén.

 

A Brokk 900 több szempontból is nagy előrelépés az elődhöz képest. Erősödött a gép szerkezeti kialakítása, megnövelték a teljesítményét, még pontosabb a működése és az új törőfej még nagyobb ütőerőre képes. Mindezt úgy, hogy a méret és a tömeg szinte egyáltalán nem nőtt.

 

A Brokk SmartPower™ technológia segítségével a hajtásláncban a Brokk 900 típus 25%-kal növelte a kimenő teljesítményt. Ugyanakkor a gép megbízhatósága és munkabírása megfelel a Brokk SmartPower™ rendszer néhány évvel ezelőtti bevezetésével a bontórobotok számára felállított új iparági mércének.

 

A Brokk 900 két különböző modellben kapható: a standard Brokk 900 a legnehezebb és legerősebb törőfejjel, valamint a Brokk 900 Rotoboom a nagy pontosságú forgó gémrendszerrel.

 

A standard Brokk 900 két különböző hidraulikus törőfejjel választható, mindkettő erősebb, mint az előd Brokk 800-as törőfeje.

 

- BHB 1500: 1500 kg-os hidraulikus törőfej az abszolút legkeményebb anyagokhoz. A Brokk 900 hidraulikus erejével párosítva fenomenális ütőerőt biztosít minden egyes ütésnél. Kiválóan alkalmas az igazán kemény kőzetek töréséhez.

- BHB 1300: Valamivel könnyebb törőfej a maximális termelékenység eléréséhez nehéz betonszerkezetek bontásánál. Ha nem kemény gránitot kell törni, akkor ennek a törőfejnek a magasabb ütésfrekvenciája és kisebb méretei maximalizálják a termelékenységet.

 

Természetesen mint minden Brokk robotnál, itt is könnyű cserélni a csatolható munkaeszközöket, hogy mindig az adott feladathoz optimális adapter legyen használható.

 

A Brokk 900 Rotoboom-ot maximális rugalmasságra tervezték olyan alkalmazásokhoz, melyeknél a hozzáférés és a pontosság fontosabb mint a teljesítmény. A kisgém 360 fokban folyamatosan forgatható, finoman mozgó műveletekkel a maximális pontosság érdekében. Speciális hővédelemmel van ellátva a fémipari üzemekben végzett tűzforró munkákhoz, és a Brokk szabadalmaztatott, hővédett hidraulikus törőfejével van felszerelve.

 

Mindkét Brokk 900-as gépek elektromos vagy dízel hajtással is választható. A villanymotor a alacsonyabb üzemeltetési költséget biztosító és a leginkább környezetbarát megoldás. Az új dízelmotor azonban nem áll messze mögötte és megfelel a ma létező legszigorúbb károsanyag-kibocsátási előírásoknak. Megfelel mind az Egyesült Államok EPA Tier 4 Final szabványának, mind az EU Stage V szabványnak.

 BROKK bontórobot stúdiókép

 A Brokk bontórobotok hivatalos magyarországi képviselete a VERBIS KFT (1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E. Kapcsolat: Tel: 1/306-3770, 1/306-3771, Fax: 1/306-6331, www.verbis.hu , e-mail: verbis@verbis.hu). Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal stb.

verbiskft