menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

SANY az "50 legokosabb vállalat" között az MIT jelentése szerint

Augusztus 15-én a SANY indonéziai - technológiailag úttörő -  gyárában gyártott első SY315CKD típusú kotrógép gördült le a gyártósorról, ami egy új korszakot jelent a SANY intelligens gyártásában, és egyben a kínai építőgépipar első modernizált-gyárának tengerentúli indítását is jelenti.

 

Egy modernebb technológia

A fővárostól, Jakartától 70 kilométerre található, 10 000 négyzetméteres üzem az indonéziai KIM Ipari Parkban található, közel 30 millió dollár értékű beruházás keretében épült fel. A főként a délkelet-ázsiai piacot ellátó kotrógépek tervezett éves gyártási kapavitása 3000 darab.

A magas szintű szabványosítással a SANY robotizált gyárai szinte teljesen megegyeznek: önjáró platformok ingáznak ide-oda a gyártósorok és a raktárak között, és mintegy 100 kezelőszemélyzet és több mint 500 robot dolgozik együtt, rendkívül összehangoltan. Mostanra ez a modern szimbiózis a termelési lánc 12 fő területén valósult meg, beleértve az összeszerelést, a logisztikát és az üzembe helyezést. 

"A digitalizáció és az automatizálás tekintetében a SANY a "legokosabb" építőipari gépgyártó Kínában" - mondta Ding Shifeng, a projekt vezetője. "Ez az indonéziai gyár, amely a Kínában már megépített több mint 40 társa tapasztalataiból merít, és a legújabb K+F eredményeket testesíti meg. Ez az iparág első Kínán kívüli "ipar 4.0" gyártóbázisa." A robotok és az emberek 5:1 arányával az egy főre jutó termelés eléri az 1,62 millió dollárt, így a SANY legújabb robotizált gyára megérdemli a "legokosabb" címet.

 

A SANY tervezte és gyártotta

Több mint technológiai export, ez a gyár egyben a kínai építőgépipar intelligens gyártási szabványának exportja is.

A SANY más amerikai, németországi, indiai és pakisztáni bázisaival összehasonlítva, ezt a high-tech gyárat teljes egészében a SANY tervezte és építette - az üzem és létesítményeinek tervezésétől, építésétől és üzembe helyezésétől kezdve az üzemeltetéséig és irányításáig.

A SANY birtokolja a szellemi tulajdonjogokat az üzemben alkalmazott összes digitalizált szoftverrendszerrel kapcsolatban, beleértve többek között az IMOM-ot és a WMS-t is. 

"Az ipari szoftver minden egyes adatát a csarnokokban beépített utolsó csavarig bezárólag a SANY szabványa szerint gyártják" - mondta Shifeng. "Ebben az iparágban ez az első alkalom, hogy a "made in China" jelzést nem egy terméken, hanem egy szabványon látjuk."      

 

Még 10 darab

A közelmúltban a SANY Heavy Industryt az MIT Technology Review az "50 legokosabb vállalat" közé sorolta, elsőként a kínai nehézgépgyártók között.

"Okosítani nem más, mint előrelátónak lenni, ezért most a nemzetközi értékesítésről a nemzetközi gyártásra, különösen az intelligens gyártásra összpontosítunk" - tette hozzá Shifeng. "Indonézia kiemelkedő tesztüzem a robotizált gyáraink világtérképének létrehozásában, amely a jövőben további 10 gyárat fog magában foglalni."

Ezen túlmenően a SANY a gyártóüzemhez kapcsolódóan egy képzési központot hoz létre, amely 600 helyi gyakornokot fog fogadni.