menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Hidraulikus kéziszerszámok az Atlas Copcotól

A nemzetközi építőgépgyártás egyik meghatározó képviselője, az Atlas Copco a közelmúltban hidraulikus meghajtású bontó/daraboló kéziszerszámok széles választékával jelentkezett a nemzetközi porondon. Hidraulikus vésőAz Atlas Copco kínálatában különböző méretű és teljesítményű bontókalapácsok, magfúrók, tárcsás vágóeszközök, kézi cölöpverők és cölöpkihúzók, valamint vízszivattyúk találhatók.

A hidraulikus kéziszerszámok jelentős népszerűségnek örvendenek, amely a gépek előnyös teljesítmény/tömeg arányának és kedvező árkategóriájának köszönhető. A gyártó szerint a kompakt méret ellenére nagyobb teljesítmény érhető el, mint a hasonló méretű pneumatikus eszközöknél, így például egy 32 kg-os hidraulikus kéziszerszám felveszi a versenyt egy 40 kg-os pneumatikus eszköz teljesítményével. Ennek megfelelően a hidraulikus kéziszerszámokat két ember kényelmesen tudja mozgatni a tartozékokkal egyetemben, amelyek elférnek egy kisebb haszongépjármű csomagterében.

Az olajtömlő csatlakozó eleme (oil flow divider) lehetővé teszi az olaj áramlási sebességének és nyomásának szükség szerinti beállítását, amelynek segítségével különböző kéziszerszámok csatlakoztathatók. A hidraulikus tápegységtől akár 21 méteres távolságban is dolgozhatunk anélkül, hogy az olajnyomás jelentősen csökkenne. Mindeközben az olaj hőmérsékletét ellenőrző termosztát meggátolja a hidraulikaolaj túlmelegedését. Az Atlas Copco által kifejlesztett POD (power-ondemand) rendszer pedig üzemanyag takarékos felhasználásáról gondoskodik, hiszen a tápegység csak az eszköz pillanatnyi terhelésének megfelelő teljesítményt állítja elő.

A gépek idehaza is elérhetők, a magyarországi képviseletet a Verbis Kft látja el.

verbiskft
H-1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E.
Tel.: 1/306-3770, 1/306-3771
www.verbis.hu