menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Avant gépcsalád

Univerzális, hidraulikus eszközhordozók Finnországból
Az univerzálisan használható kisgépek iránti kereslet dinamikusan bővül, ennek legfőbb oka a kompakt méret és a széles felhasználási területet biztosító adapterválaszték.A piacon számos modell és még több kiegészítő található. A széles piaci választék nyújtotta lehetőségek áttekintéséhez legegyszerűbb, ha az Avant termékpalettáját mutatjuk be:A választék mostanáig 5 szériából állt, kezdve a főleg hobbi, illetve fenntartási feladatokra hivatott, derékcsuklós 200-as szériával, amely rendkívül kis méreteinek és tömegének köszönhetően a legszűkebb helyeken is elboldogul a 18, illetve 20 LE-s motorjával.A család következő tagja a főleg állattenyésztésben népszerű, a családon belül egyedüli csúszókormányzású 300-as széria olyan helyekre ajánlott, ahol a térszűke miatt muszáj helyben fordulnia a gépnek.Az eddigi legnépszerűbb családtag a tavalyelőtt megújult kéttagú 500-as széria 20, illetve 28 LE-s Kubota dízelmotorokkal, derékcsuklós vázszerkezettel, fejlett hidrosztatikus hajtással, a középponttól oldalra  kihelyezett teleszkópos gémszerkezettel, 1200-1300 kg saját tömeggel, 7-800 kg maximális emelőkapacitással. Ezek a gépek rendkívül közkedveltek a kertépítők, parkfenntartók körében, de szép számban tevékenykednek gazdáik megelégedésére az építőiparban, farmgazdaságokban
és önkormányzatoknál is.
A 600-s szériát 2006-ban mutatták be azon felhasználók igényeinek kielégítésére, akik még nagyobb emelőképességet, tolóerőt és hidraulikus teljesítményt vártak. A 28, illetve 35 LE-s gépek hajtásrendszere, felépítése hasonlatos az 500-as széria gépeire, de nagyobb tömeggel, nagyobb kerekekkel, erősebb kerékmotorokkal és még komolyabb külső hidraulika rendszerrel biztosítják a több mint száz kapcsolható munkaeszköz hajtását.

avant 700 avant 400
A tavaly novemberben bemutatott 700-as elnevezésű, kéttagú széria közel 50 LE-s motorjaival, egy tonna feletti emelőképességével, 3 m körüli rakodási magasságával, kiemelkedő vonóerejével és akár 25 km/órás csúcssebességével már a kategória felső határait feszegeti. A kimondottan professzionális felhasználóknak szánt gépek legfőbb célpiaca az önkormányzati fenntartó cégek, melyek egy univerzális kisgép megvásárlásával minden évszakban ideálisan kihasználható multifunkciós eszközhöz jutnak.

A kategória sikerében komoly szerepet játszik a példa nélkül állóan széles, folyamatosan bővülő adapterválaszték, ami biztosítja a kisgépek sokoldalú használhatóságát. A célfeladatok alapján csoportosított eszközválaszték a teljesség igénye nélkül:

• Anyagmozgatás (általános, könnyű anyag, felső ürítésű, négyfunkciós, gyűjtő, stb. kanalak; raklapvillák, karos megfogók, rönkfogók, tolólapok, csörlő, stb.)
• Árokásás (kotrószerelékek, láncos kotrószerelékek, talajfúrók, stb.)
• Építőipar (bontókalapácsok, betonkeverő kanalak, vibrációs tömörítők, daruszerelékek, beton/aszfaltmarók, roppantóolló, stb.)
• Ingatlanfenntartás (seprőhengerek, nagynyomású mosók, pótkocsik, só/homok szórók, hóekék- és tolólapok, hómarók, stb.)
• Mezőgazdaság (trágya- és szilázsvillák, bálamegfogók, szilázs- és szemestakarmány-kiosztók, lovas kifutók karbantartó eszközei, bálatüskék, körkefék és seprőhengerek, stb.)
• Zöld felületek karbantartása (különböző kialakítású fűnyíróadapterek, szárzúzók, fűkaszák, szegélynyírók, stb.)
• Földmunka (rotációs kapák, forgó boronák, térkövező adapterek, tuskómarók, szintezőkeretek, felszakítókarmok, stb.)
• Erdészeti segédgépek (rönkvágó, -hasító adapterek, aprítékoló berendezések, rönkfogók, stb.)

A legújabb Avant: a 400-as széria. A legmodernebb technológiát felvonultató, tavaly átadott gyártócsarnokokban készülő új gépcsalád a fenntartási és hobbifeladatokra szánt kicsi és könnyű 200-as sorozat, és az elődhöz képest minden jellemzőjében jelentősen megerősödött, nagyobb és nehezebb 500-as széria közötti űrt hivatott kitölteni.

Az új Avant 400-as szériával egy olyan derékcsuklós, 20 lóerős Kubota dízelmotorral hajtott, fejlett hidrosztatikus hajtással (kisnyomású feltöltőkörrel vezérelt axiáldugattyús hidraulikaszivattyúval és 4 kerék-hidromotorral megoldott hajtásrendszer) ellátott, 1 tonna alatti eszközhordozót ajánlanak a piacnak, amellyel akár 1 m széles kertkapukon, beltéri ajtókon is behajthat, vagy akár a jellemzően korlátozott teherbírású baromfiistállók padlásait is takaríthatja jövendő tulajdonosa.

verbiskft
H-1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E.
www.verbis.hu