menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Kína a nehéziparban is az élre tör

Az európai ésszel szinte felfoghatatlan gyorsasággal fejlődő kínai nehézipar egyik sikeres képviselője az európai piac bevételére készülvén megjelent hazánkban is.

A kínai vállalat mára az építőgépgyártás minden szegmensében (magas- és mélyépítés, betontechnológia, útépítés, daruk) képviselteti magát kiterjedt gépválasztékkal, 8 fő gépcsoportban 50 különböző terméket kínálva.

Az 1989-ben alapított gépgyártó vállalkozás, a Sany Heavy Industry a kínai Hunan tartományban található. A 75 hektáron elterülő, 18 hatalmas gyártócsarnokot magában foglaló ipari város komoly gyártókapacitással rendelkezik Kína más területein is, a Shanghai közeli Kunshanban, Pekingben és Shenyangban is.

A jelenleg mintegy 14 000 főt foglalkoztató cég 2007-re várt bevétele meghaladja az 1,5 milliárd eurót. A cég fő jelmondata így hangzik: „A minőség megváltoztatja a világot”. Ennek érdekében mindent meg is tesznek, az éves bevétel 5-7%-át kutatás-fejlesztésre fordítják, saját posztdoktoriális programokat indítanak, melyek eredményeképpen Kína egyik vezető technológiai fejlesztő centrumává váltak.

Sany gréder, talajgyalu, hidrosztatikus hajtásTERMÉKKÍNÁLAT
A cég által gyártott berendezések komoly szerepet játszanak Kína modernizációs kulcsprojektjeiben, egyre inkább kiváltva a korábban importból beszerzett gépeket, ráadásul ma már a világ 150 országába exportálják is termékeiket. Sok nemzetközi projektben (például Dubai Torony, Hong Kong-i Üzleti Központ, Pekingi Olimpiai Stadion) a kivitelezők a cégcsoport gépeivel végezték el a munkát. Észak-Amerika, Kelet-Európa, Afrika, Közép-Kelet, Közép-Ázsia, Dél-Ázsia és
Oroszország piacainak bevétele után mára elérték azt a technológiai, minőségi színvonalat, hogy most az Európai Unió igényes vevőinek meghódítására készülhessenek, mind több terméküknek megszerezve a CE minősítést.

Hatalmas választékot kínálnak betonpumpákból, beton- és aszfaltkeverő üzemekből, lánctalpas kotrógépekből, gréderekből, úthengerekből, aszfaltmarókból, cölöpfúró gépekből, konténeremelőkből és lánctalpas darukból. A teherautóra szerelt, illetve vontatott betonszivattyúk hazai piacán 80 százalékos a részesedésük, az idei BAUMA kiállításon mutatták be a világ legnagyobb, 66 méter kinyúlású teherautóra szerelt betonpumpáját.Sany lánctalpas kotrógép

KOTRÓGÉPEK ÉS TALAJGYALUK
Az új szériájú lánctalpas kotrógépeket megerősített gémmel és nagy teljesítményű, környezetbarát Cummins, illetve Isuzu motorral készítik. Az egyre inkább elterjedő X kialakítású járószerkezet biztos haladást és kiváló stabilitást biztosít a kotrógépnek. A hidraulika rendszer minden fontos eleme (főszivattyú, vezérlőtömb, fordítómotor, vezérlőszelepek) a japán Kawasaki gyártmánya, míg a vezérlőelektronika a német Siemens terméke. A lánctalpas kotrógépek európai piacra szánt választéka jelenleg 4 modellből áll (20, 21, 23 és 31 tonnás).

A talajgyaluk szintén Cummins, illetve Deutz motorral, és vadonatúj Rexroth hidrosztatikus hajtással kerülnek forgalomba, amely fokozatmentes sebességváltást tesz lehetővé. A gépekhez magas szintű szervizszolgáltatás kapcsolódik, amely a gyors és pontos alkatrészellátáson, javításon és karbantartáson kívül többek között a kezelő helyszíni kiképzését is tartalmazza a gyárból érkezett szervizmérnök támogatásával.

A gépek megtekinthetők és kipróbálhatók a Verbis Kft telephelyén.

verbiskft
H-1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E.
www.verbis.hu