menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Tsurumi szivattyú vágómechanizmussal

tsurumi_pump
Az IFAT 2010 kiállításon tesztelhették a látogatók a Tsurumi vágómechnizmussal ellátott szivattyúit
A Tsurumi Europe az IFAT 2010 kiállításon mutatta be legújabb fejlesztéseit, amelyek a szivattyúgyártásban szerzett 85 év tapasztalatra épülnek. 2010. szeptember 13-a és 17-e között München adott otthont annak a kiállításnak, ahol a világ vezető szivattyúgyártói találkoztak és a Tsurumi bemutatta az új, nagy emelési magasságú, vágómechanizmussal ellátott szivattyúját. A CR-széria szilárd anyaggal szennyezett folyadékok nagy távolságokra való egyenletes, hatékony továbbítására hivatott.  A Tsurumi úgy demonstrálta a szivattyú képességeit, hogy a látogatók üvegeket, ruhadarabokat, fémdobozokat, köteleket, műanyag szatyrokat stb. dobáltak egy üvegfalú medencébe,  ahonnan a szivattyú folyamatosan szívta a vizet, “bedarálva” a bedobált tárgyakat.

Tsurumi TRN levegőztető szivattyúA globális jelenléttel büszkélkedő Tsurumi szivattyúgyár több mint 1 800 modellt gyárt, amelyek közül hat új, innovatív típust mutatott be az IFAT 2010-en. A cég a kiállítást használta fel az új, nagy emelési magasságú, vágómechanizmussal ellátott szivattyúcsaládjának bemutatására. A bemutató alatt a látogatók különféle anyagú hulladékokat dobálhattak a szivattyú átlátszó medencéjébe. Az új szivattyút más mélylevegőztető-, víztelenítő-, szennyvíz- és önfeltöltő merülőszivattyú alkalmazásokkal együtt folyamatosan, munka közben mutatták be.

 “Az IFAT 2010 kiállítás volt a legjobb alkalom, hogy bemutassuk hatékonyan működő szivattyúinkat, amelyek tükrözik a TSURUMI megszerzett tapasztalatait és ismereteit. “ nyilatkozta Carsten Bode, a Tsurumi Europe termékmenedzsere. “Folyamatosan jelenünk meg új termékekkel a piacon, hogy megfeleljünk a vízügyi ipar különféle igényeinek. Az új vágómechanizmussal ellátott szivattyúcsaláddal tovább gazdagítottuk eddig is széles választékunkat. Az IFAT-on látogatóink első kézből tesztelhették az új szivattyúk tulajdonságait.”

Az IFAT 2010 kiállításon bemutatott Tsurumi szivattyúk:

Új vágómechanizmussal ellátott merülőszivattyú
A Tsurumi új CR-szériája egy vágómechanizmussal ellátott, nagy emelési magasságú merülőszivattyú család. Ezen szivattyúk egyedülálló tulajdonsága, hogy az eddigi C szériától eltérően, nem 4-pólusú, hanem 2-pólusú  motorral vannak szerelve, aminek köszönhetően az emelési magasság mintegy 70%-al növekszik.

A CR széria vágómechanizmusát a járókerékbe integrált volfrám karbid ötvözet vágóélek és a szívófedél fűrészfogszerűen kialakított belső felülete alkotják. A járókeréknek két vágóéle van, ezért forgókésszerűen működve a daraboló effektus  nagyon hatékony. A tartósság és a hosszú, szünetmentes működés érdekében a járókerék és a szívófedél magas krómtartalmú acélöntvényből készül.

Mélylevegőztetők
A Tsurumi az elsők között kezdett levegőztető szivattyúkat fejleszteni és gyártani kimondottan szennyvízkezelési feladatokra. Az IFAT 2010 kiállításon a TRN szériájú merülő levegőztetők voltak bemutatva, melyek a cég legfejlettebb modelljei.

A TRN széria szabadalmazott olajszűrési technológiát és extra méretű olajtartályt alkalmaz és a levegő tömítő hatásának elvét felhasználva biztosítja, hogy üzem közben a dupla mechanikus tömítés nem érintkezik a vízzel, ezzel minimálisra csökkentve a kopás kockázatát.

‘Pocsolyafelszívók’
A Tsurumi’s LSC széria pangóvíz leszívására alkalmas szivattyú, amelyet "pocsolyafelszívóként" ismerünk. Az elnevezés annak köszönhető, hogy ezzel a  szivattyúval nagy mennyiségű víz távolítható el hatékonyan akár 1 mm rétegvastagságig.
A kiállításon a szivattyú működés közben volt megtekinthető, egy dob felületén elhelyezve bizonyítva képességeit.

Többcélú keverőlapátos szivattyúk
A Tsurumi KRS széria tagjai általános felhasználású merülő zagyszivattyúk, melyeket erejük és képességeik a legkülönbözőbb igénybevételekre és feladatokra is alkalmassá teszik. A KRS szivattyúcsalád egyik keverőlapátos verziója volt bemutatva az IFAT-on homoküledéket szivattyúzva egy átlátszó medencéből.

Önfelszívó szivattyúk
A Tsurumi a közelmúltban együttműködési szerződést kötött az ausztrál Primax Pumps szivattyúgyártó céggel, az általuk gyártott automata, önfelszívó, dízel motoros szivattyúk európai piacon való értékesítésére. A Primax Yakka szériája –mely a kiállításon is bemutatásra került- szinte minden alkalmazáshoz használható, különösen javasolt szennyvíz átemelési feladatokra.  A Yakka széria tagjai kompakt, mobil szivattyúk alacsony üzemanyag fogyasztással és – köszönhetően a speciális zajszigetelésnek- rendkívül csendes működéssel.

A Tsurumi szivattyúkról szívesen szolgál további információkkal a cég magyarországi importőre a Verbis Kft.

verbiskft
H-1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E
Tel: 1/306-3770, 1/306-3771
Fax: 1/306-6133
e-mail: verbis@verbis.hu
www.verbis.hu