menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Tsurumi merülőszivattyúk

tsurumi_pump
A japán Tsurumi szivattyúk Osaka egyik külvárosáról kapták márkanevüket. Az 1924-ben alapított Tsurumi 1953-tól gyárt merülőszivattyúkat, így egyike a komoly hagyományokkal rendelkező gyártóknak a nemzetközi építőipari és szennyvíz-technológiai piacokon működő, búvárszivattyúkat előállító cégek közül.

Évi 1 millió darabos gyártókapacitásával a Tsurumié a világ egyik legnagyobb és legmodernebb szivattyúgyára, amivel első a professzionális vevőknek szánt elektromos merülőszivattyúk előállítói közül. A folyamatok középpontjába mindvégig a vevőt állítva –a tervezéstől a gyártáson keresztül az értékesítés utáni karbantartásig/javításig– a szivattúk teljes életciklusát lefedik. Az ISO9001 és ISO14001 minősítésű
üzem tesztelési lehetőségei akár a 3m kifolyócső átmérőjű óriás szivattyúk üzemi próbáját is lehetővé teszik.

A szivattyúipar egyik vezető fejlesztőjeként számon tartott Tsuruminál a minőség egyetlen szintje létezik, a legjobb. Az építőipari, nehézipari és szennyvízkezelői piacokra a Tsurumi több, mint 1800 különböző szivattyúmodellt kínál bármilyen folyékony halmazállapotú anyaghoz, akár 170 m emelőmagasságig, és 330 m3/perc szállítási kapacitásig, 0,15 kW-tól 300 kW teljesítményig terjedő motorválasztékkal. Az egész világon a legszélsőségesebb körülmények között találkozhatunk szivattyúkkal, melyek mindenben különböznek a versenytársaktól: a konstrukciójukban, a felhasznált anyagokban, a tápkábelek kialakításában, a csatlakozókban, az elektromos szigetelésükben, az olajfürdőben elhelyezett mechanikus tömítőelemekben, melyeknek köszönhetően ezek a szivattyúk alkalmasak a folyamatos üzemmódra.

A Tsurumi szivattyúk felhasználási területei a teljesség igénye nélkül: alagútfúrás, homok- és bentonit szuszpenziók szivattyúzása, vízszintsüllyesztés, szennyvíztisztító technológiák, oxigénbevitel aktíviszapos folyamatokhoz, betonkeverő üzemek vízülepítő tartályai, üledék és fekália kiszivattyúzása, homokfinomítás kvarcit bányákban, nyílt színi bányaaknák víztelenítése, föld alatti helyiségek elárasztás elleni védelme, hordozójárműre szerelt mobil mosóberendezések és tűzoltóautók vízellátása, fémipari, élelmiszer-ipari, stb. folyamatok technológiai vízellátása akár „hortyogó” (vízszintes helyzetű) üzemmódban.

Tsurumi merülőszivattyúkA TSURUMI szivattyúk speciális tulajdonságai:

A – TSURUMI vízmentes kábelcsatlakozó doboz

Tsurumi merülőszivattyúkA kábelcsatlakozó doboz a hálózati kábel teljes elszigetelését szolgálja a víztől. A kábelköteg több összesodort kábelből áll, ami elősegítheti a víz behatolását a villanymotorba, ha a szigetelés megsérül, vagy ha a kábelvég víz alá kerül. A TSURUMI szivattyúk kialakítása olyan, hogy az elterjedt tömszelencék által biztosított szigetelésen túl minden kábelsodrony kb. 10mm hosszon le van csupaszítva és a szigetelőtér gumival vagy epoxy gyantával van feltöltve, ami tökéletes szigetelést biztosítva megakadályozza a víz bejutását a motorba.

B – Tartós üzemelés szárazon
A motor tekercselése fölött közvetlenül található bimetál kapcsoló, egyszerre lekapcsolja mindhárom fázisról a feszültséget, ha bármelyikben, vagy többen is az áramerősség a megengedett érték fölé nő, vagy ha a tekercs túlmelegszik. Egy hordozható szivattyúnál nagyon lényeges megőrizni az érintésvédelmet abban az esetben is, amikor a csatlakozó doboz megrongálódik, nedvesség kerül bele vagy a kábel megsérül. Ezt a célt a TSURUMI szivattyúk mágnestekercs alkalmazása nélkül érik el oly módon, hogy lehetővé teszik a tekercselés ellenállásának és Tsurumi merülőszivattyúkszigetelésének a mérését a motor burkolatának eltávolítása nélkül.

C – Kettős tömszelence olajfürdőben,önkenő rendszerrel

Egy forgó gyűrű kölcsönhatásban van a tengellyel és egy álló gyűrűvel az olajfürdő alatt és fölött, ellenállva a szivattyúzási nyomásnak és megakadályozva, hogy víz jusson be a motorba. A TSURUMI vízszivattyúk tömítőgyűrűi szilikon-karbidból készülnek, ami egy páratlanul kemény anyag és az önkenő tulajdonsága is jobb, mint más hasonló anyagoknak, valamint a hőmérséklet ingadozással és a korrózióval szembeni ellenálló képessége is a kiváló. A KTZ és LH típusok speciális, nyomásálló mechanikus tömítésekkel szereltek, melyek 10 bar nyomásnak is ellenállnak.

D – A TSURUMI által szabványosított olajemelő (önkenő rendszer)

A szivattyúkban egy speciális, a tengelyre erősített olajterelő lemez található az olajtérben, amely a szivattyútest bármilyen pozíciójánál Tsurumi merülőszivattyúkbiztonsággal eljuttatja a kenőanyagot a csapágyhoz, így alacsony olajszint esetén is biztosított a kenés és a hűtés.

E – Szivattyú járókerék

A szivattyúk előre meghatározhatatlan körülmények között üzemelnek, ezért a TSURUMI hosszú ideje különös gondot fordít arra, hogy a járókerekek anyagválasztásával alkalmassá tegye a szivattyúit a legkülönbözőbb folyadékok továbbítására. A TSURUMI szivattyúk alkalmasak bentonit, sár és homokos víz továbbítására is.

F – A legjobb minőségű golyóscsapágyak

A kiváló minőségű tengelynek és csapágyaknak köszönhetően minden szivattyú képes vízszintes pozícióban is üzemelni, ha a szívónyílás már elmerült.

A TSURUMI szivattyúk magyar importőre a Verbis Kft., melynek munka társai bármilyen kérdésben készséggel állnak rendelkezésre:

verbiskft
Minőségi gép és alkatrész kereskedelem
1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E
Telefon: 06-1-306-3770, 06-1-306-3771
Fax: 06-1-306-6133
Honlap: www.verbis.hu