menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Hibrid homlokrakodók és egyéb Venieri újdonságok

Az olasz Venieri család tulajdonában levő VF Venieri S.p.A.-t a szakmabeliek technológiai újdonságairól, előre mutató fejlesztéseiről ismerik. A cég által gyártott derékcsuklós, hidrosztatikus erőátvitelű homlokrakodók és kotró-rakodók a hagyományostól eltérő filozófia szerint készülnek, az általánosnál jóval szélesebb körű használhatóságot biztosítva a Venieri gépeknek.

A gyártó cég a BAUMA nyújtotta különleges marketing lehetőségeket kihasználva mutatta be új hibrid hajtásláncú derékcsuklós homlokrakodóit. A hibrid homlokrakodók fejlesztése válasz a piac kihívásaira, amely erős, robusztus, rugalmas, sokoldalú, de főleg kis fogyasztású és alacsony káros-anyag kibocsátású gépet vár a gyártóktól, és ebben a Venieri az élen jár.

A BAUMA 2010 kiállításon bemutatott VENIERI újdonságok:

Hibrid homlokrakodóVF 2.63B Plus Hibrid: kategóriájában a világon az első hibrid hajtáslánccal rendelkező derékcsuklós homlokrakodó. A gépet a gyártó olyan felhasználásra ajánlja, ahol a teljesítmény és a munkajellemzők mellett alapvetően fontos az alacsony zajszint és a minimális káros-anyag kibocsátás. A homlokrakodó működő tömege 4.400 kg, kanálválasztéka 0,7-1,0 m3 közötti, emelő kapacitása pedig 2100 kg. A gép kombinált teljesítménye összesen mintegy 55 LE, ami egy kis dízelmotor és a villanymotorok teljesítményéből adódik össze. A bemutatott jellemzőkből látszik, hogy a gép erőteljes és termelékeny, ráadásul 40%-kal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, mint „normál” dízel társai. Jelenleg zajlik a prototípus gyári tesztelése a sorozatgyártás megkezdése előtt, így részletesebb műszaki információk még nem állnak rendelkezésre, mivel kisebb módosítások még elképzelhetők.

VF 5.63B: derékcsuklós, 4x4 hajtásképletű, hidrosztatikus erőátvitelű gumikerekes homlokrakodó, „Z” rendszerű emelőgeometriával. A gép működő tömege 6100 kg, a max. motorteljesítménye 94 LE (66 kW). Ez egy „A” osztályú, univerzálisan használható gép 4 hengeres dízel motorral, automatikus teljesítményszabályzású hidrosztatikus hajtással, változtatható folyadékáramú, kétsebességes hidromotorokkal. A std. kanál mérete 1,1 m3.

A VF 5.63B az eddig tíztagú derékcsuklós homlokrakodó gépcsaládba illeszkedik, még teljesebbé téve a választékot.

Hibrid homlokrakodóVF 15.63 Hibrid: derékcsuklós, 4x4 hajtásképletű, hidrosztatikus erőátvitelű gumikerekes homlokrakodó „Z” rendszerű emelőgeometriával, hibrid hajtással, 17000 kg működő tömeggel, 3,5 m3-es std. kanállal.

A rendelkezésre álló kombinált nettó teljesítmény 220 LE, ebből 175 LE-t biztosít a hathengeres dízelmotor és 45 LE-t a villanymotor. A teljesítményt automatikus kapcsolású, 3 előre/hátra fokozatú hidrosztatikus erőátvitel juttatja el a kerekekhez, ami az egykaros vezérléssel kombinálva egyszerű, gyors és kényelmes kezelhetőséget biztosít a gépnek, ami akár 44 km/h sebességre is képes. A VF 15.63 Hibrid a Venieri homlokrakodó gépcsalád legnagyobb és legerősebb tagja, és talán a 2010-es Bauma kiállításon bemutatott legmodernebb, de mindenképpen a legkisebb fogyasztású 3,5 m3-es homlokrakodó.

VF 8.23D „Communal”: A Venieri derékcsuklós kotrórakodó gépcsalád legnépszerűbb modelljét, a VF 8.23D-t alakították még sokoldalúbban használható fenntartó géppé, megcélozva ezzel az önkormányzati és közutas, fenntartási feladatokat végző cégeket. A 8 tonnás, „Z” homlokrakodó geometriával és fejlett hidrosztatikus hajtással rendelkező gépet a Baumán először bemutatott, szabadalmaztatott hátsó gyorscserélő rendszerrel látták el, ami által a hátsó kotrószerelék pillanatok alatt leszerelhetővé válik, és helyére egyéb hidraulikus hajtású eszközök (pl. sószóró adapter) illeszthetők.

A VF 8.23D a munkaeszközök meghajtásához 230 bar nyomás mellett igen figyelemre méltó, 120 l/perc hidraulikus folyadékáramot biztosít, ami olyan jelentős térfogatáram igényű, nagyteljesítményű eszközök működtetéséhez is elegendő, mint a hómarók, seprűszerelékek, szártépők, rézsűkaszák, aszfaltmarók, homok/só szórók stb. Ezek a tulajdonságok kiegészülve a kiváló terepjáró- és fordulóképességgel, kiemelkedő stabilitással, és a célgépekhez képest alacsony beszerzési- és üzemeltetési költségekkel igazán versenyképes ajánlattá teszik a VF 8.23D „Communal” modellt.

 Venieri derékcsuklós kotró-rakodó Venieri derékcsuklós kotró-rakodó

A VENIERI gépek magyar importőre, a Verbis Kft, melynek munkatársai szívesen állnak rendelkezésre további információkkal, árajánlattal, finanszírozási konstrukciókkal stb.

verbiskft
Dr. Veres Sándor
ügyvezető
1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E.
Tel.:1/306-3770, 1/306-3771
e-mail: verbis@verbis.hu
www.verbis.hu