menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Földmunkagép szűk területekre- VF Venieri 1.33B

A tavalyi veronai Samoter kiállításon mutatta be a Venieri cég termékcsaládjának megújult legkisebb tagját, a VF 1.33B kotró-rakodót és homlokrakodót.

Ezek a gépek új kategóriát teremtve kihívást jelentenek a rendkívül népszerű csúszókormányzású kompakt rakodók és minikotrók gyártóinak. A csúszókormányos gépkialakítás közismert olyan előnyeit, mint a kis helyigény (helyben fordul), az egyszerű, robusztus kialakítás (alacsony gyártási költségek, és viszonylag kevés meghibásodási lehetőség) és a széles adapter választéknak köszönhető sokoldalúságot megtartva a legkisebb, összkerék kormányzásúVF Venieri 1.33B kotró-rakodó, homlokrakodó és hajtású Venieri 1.33B kiküszöböli az említett építési módból fakadó következő hátrányokat:

• a csúszókormányos gép nem használható érzékeny talajfelületen (pázsit, térburkolat) mert károsítja azt
• a jelentős súrlódási veszteségek miatt nagyobbak a fajlagos működtetési költségek (nagyobb motorteljesítmény igény, emiatt jelentős üzemanyag fogyasztás, erőteljes gumikopás)
• a kis tengelytáv miatt a tömeghez képest gyenge emelőkapacitás, illetve kis kanáltérfogat
• „darabos” mozgás (az ömlesztett anyag jelentős része kiszóródik a kanálból), laza talajon könnyen „elkapar” és elakad a gép

TULAJDONSÁGOK:
A Venieri 1.33B típusjelű, maximum 3,3 tonna működő tömegű kompakt kisgépek meghajtásáról 2,8 literes, 54 lóerős (40 kW), direkt befecskendezésű Perkins 404-22 típusjelű dízelmotor gondoskodik. Az erőátvitelt automatikus teljesítményszabályozású hidrosztatikával oldották meg, változtatható térfogatáramú axiáldugattyús szivattyú és hidromotor segítségével.

A két-két előre, illetve hátrameneti sebességfokozat a kormánykeréken elhelyezett bajuszkapcsolóval egyszerűen kapcsolható. Az első sebességi fokozatot a tervezők munkaterületre szánták (0-8 km/h), a második fokozatban elérhető sebesség viszont (0-18 km/h) –kategóriájában egyedülálló módon– közúti közlekedésre is alkalmassá teszi a gépet.

Az összkerék meghajtású VF 1.33 kisgépeknél a nyomatékot a Carraro által szállított, kimondottan nehéz igénybevételekre tervezett hidak viszik át, hagyományos differenciálmű és bolygókerekes keréklehajtások közreműködésével. A mellső tengely kormányzott és 15 °-ig oszcillál, a hátsó tengely kormányzott, mereven a vázhoz rögzítve.

A VF 1.33 kisgépek hidraulikus működésű, a hátsó kerekeken ható üzemi fékekkel és a kardántengelyen ható mechanikus rögzítőfékkel vannak ellátva. A standard kerékméret: 10.0/75×15.3-8 P.R.

A terhelésérzékelő rendszerrel ellátott hidraulikus rásegítésű négykerék-kormányzás megdöbbentő manőverező képességet biztosít a kisgépeknek: a kerekek belső fordulási sugara 750 milliméter, a külső pedig 2050 milliméter, vagyis a gép majdnem helyben fordul anélkül, hogy felsértené a felületet, vagy erőteljesebb kopásnak tenné ki a gumiabroncsokat, ellentétben a kompakt rakodóknál megszokottal.

A hidraulika szivattyú térfogatárama 44 l/perc, az üzemi nyomás 190 bar, a rendszer terhelésérzékelő szeleppel van ellátva a kormányhidraulikát előnyben részesítve. A homlokrakodó vezérlése egykaros működtetésű, 4 pozíciós emelő-, és 3 pozíciós kanálbillentő rendszerrel. A kotrószerelék vezérlése kétkaros rendszerű. A kotrószerelék független működésű hidraulikus letalpalókkal van ellátva, a szerelék oldalirányú mozgatása négy, hidraulikus működtetésű zárpapuccsal van megoldva. A standard homlokrakodó kanál űrtartalma 0,40 m3, szélessége 1400 milliméter, felszakító ereje 2560 kilogramm.

A kotrószerelék maximális áttörő ereje 1400 kilogramm, a maximális hidraulikus felszakítóerő 2600 kilogramm, az emelőkapacitás 700 kilogramm, a szerelék 180 °-ban elfordítható. A maximális ásási mélység 2750 milliméter (kitológémmel 3250 milliméter).

A meglehetősen erőteljes és sokoldalú kisgépet a tervezőknek sikerült rendkívül kis méretekbe „összezsúfolni”. A VF 1.33B szélessége 1400 milliméter, magassága 2240 milliméter, hossza 3400 milliméter (kotró-rakodó: 3615 milliméter).

A gép ergonómiailag kiválóan megalkotott, hangszigetelt, ISO ROPS-FOPS szabványoknak megfelelő fülkével van ellátva, nyitható első-hátsó, és oldalablakokkal, első-hátsó ablaktörlővel és fűtő-szellőztető berendezéssel, de természetesen rendelhető egyszerű ROPS bukókerettel is.

A géphez természetesen az adapterek legszélesebb skálája kapcsolható mind a homlokrakodó, mind a kotró szerelékre (például 4 az 1-ben kanál, hóeke, aszfaltmaró, raklapvilla, seprű, aszfaltvágó, fúró).

ELŐNYEI:
• Erős és komfortos
A Venieri gépekre jellemző egyszerű vázszerkezet kiváló szerkezet integritást eredményez mindamellett, hogy a kezelőfülke ergonómiailag kiváló.
• Kompakt és stabil
A VF 1.33B homlokrakodók és kotró-rakodók rendkívül kis külső méretekkel rendelkező, a szűk terekben utolérhetetlenül hasznos gép, amely maximális terhelés mellett is megőrzi stabilitását a terhelésmegosztó tengelynek köszönhetően.
• Négykerék meghajtás
Az automatikus teljesítményszabályzású hidrosztatikus hajtás biztosította lassú, illetve gyors sebességtartományok a gép legszélesebb körű használhatóságát eredményezik, kiváló megoldást kínálva minden „emeld és vidd” jellegű feladatra.
• Négykerék kormányzás
A VF 1.33B gépek kormányzási megoldása (mindkét tengely kerekei 35 °-ban aláfordulnak) kiváló manőverező képességet biztosít. A talajra ható viszonylag alacsony felületi nyomás és a szerkezeti kialakítás a gépet alkalmassá teszi az érzékeny felületeken (térkő, beton, aszfalt) végzendő tevékenységre, a felület sérülése nélkül.

A VF Venieri 1.33 kisgépek lehetővé teszik a csúszókormányos kompakt rakodók és a minikotrók munkájának egy géppel való elvégzését, ráadásul nagyobb teljesítménnyel, rövidebb idő alatt, kedvező ár/érték arány mellett.

A Venieri gépek magyarországi forgalmazója a Verbis Kft.

verbiskft
Tel.: 1/306-3770, 1/306-3771
www.verbis.hu