menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Nyílt napok a Verbis Kft-nél

A cég termékeivel jelen van a mély- és magasépítés, a térburkolás és a kertépítés területén

A Verbis Kft 1998-ban jelent meg a magyar gép- és alkatrészpiacon, két angliai központú nemzetközi vállalat magyar képviselőjeként. Alaptevékenysége dízelmotorok és építőipari gépek alkatrészellátása volt. Napjainkra már több mint száz külföldi beszállítóval dolgozik, és a széles gépkínálaton kívül szinte minden ismert építőipari, ipari, mezőgazdasági erőgéphez, illetve motorhoz kínál rövid szállítási határidővel gyári, vSany lánctalpas kotrógép, MB 90.3 pofás törőkanálagy azzal megegyező minőségű utángyártott alkatrészeket.

Géptesztelések a nyílt napon
A vendégek az újdonságok közül a gyakorlatban is kipróbálhatták az Avant 750 minirakodót. Ez az új csúcsmodell különböző munkaeszközökkel Magyarországon először itt volt tesztelhető, de lehetőség nyílt az Avant 635 és 220, illetve a kertépítők körében egyre népszerűbb új 520 és 528 típusok kipróbálására is. Szintén kipróbálható volt a bontási területeken képződő építési hulladék azonnali újrafelhasználásához kiválóan alkalmas Sany SY210C lánctalpas kotrógép az MB BF90.3 pofás törőkanállal. Igazi újdonság volt az –Avant 520-as derékcsuklós minirakodóra szerelt– Optimal 350 földlabdás fakiemelő berendezés. Ez a kombináció ideális munkaeszköz kisebb faiskolák részére. Sok felhasználó érdeklődésére tarthatnak számot a Venieri VF8.23D, VF1.33B kotró-rakodó gépek, és a VF2.63B Plus, illetve VF7.63B homlokrakodók. Ezek az egyedi kialakítású, hidrosztatikus hajtású gépek extra alkalmazási lehetőségekkel rendelkeznek. Bemutatták a Feeler gáz- és dízelüzemű villás targoncákat, melyek másfél tonnástól négy és fél tonnásig, háromtól hat méteres emelési magasságig szinte minden anyagmozgatási feladatra alkalmasak. Kipróbálható volt a Sunward SWE 08 típusú gumilánctalpas minikotró és az SWL 3210 jelű csúszókormányzású kompakt rakodó. Tesztelhető volt az Atlas Copco hidraulikus bontókalapácsa, tárcsás vágóberendezése és talajfúrója, a kiváló minőségű Mikasa MTX-65 és MTX-70 döngölőbéka és az MVC-88VAS lapvibrátor.

Érdekességek a bemutatott készletből
Mantovanibenne MCP 800 Őrlő ollóAtlas Copco hidraulikus kéziszerszámai kínálatából megtalálhatók voltak a kompakt méreteik és jó teljesítményük miatt egyre népszerűbb, hidraulikus tápegységek által hajtott, különböző méretű és teljesítményű bontókalapácsok, magfúrók, tárcsás vágóeszközök és kézi cölöpverők. A Japánból származó DaiShin benzinmotoros szivattyúk és elektromos Tsurumi merülőszivattyúk alkalmazhatók öntözőszivattyúként a mezőgazdaságban, tűzoltáshoz, félzagy- és zagyszivattyúként építőipari alkalmazásokhoz. A Powerbarrow motoros talicskái műszaki és gazdaságossági szempontból is különösen jól sikerült termékcsalád, amely a közelmúltban került az európai piacra. Az új, önjáró talicskákkal bármilyen anyag könnyűszerrel szállítható nehéz terepviszonyok közepette is. Az erős Honda motor és a nagyméretű kerekek segítségével a talicska akár egyharmad tonna terhelést is elbír. Sebessége kétszerese a lánctalpas gépekének, fenntartási költsége viszont csak negyedannyi. A gyémánttárcsák gyártásához modern technológiát és kiváló minőségű alapanyagokat használó Solga a szektor egyik legjobb minőségű és teljesítményű vágótárcsáit gyártja szinte minden alkalmazáshoz.

A Verbis Kft termékkínálata professzionális gépválasztékot jelent; termékeivel jelen van a mély- és magasépítés, a térburkolás és a kertépítés területén. A cég szervizhálózattal és rugalmas irányítási rendszerrel rendelkezik, melynek eredménye a piaci igényekhez való gyors alkalmazkodás, és a nagyobb rendelések teljesítésekor is kiemelkedően gyors szállítás. Terveikről Dr. Veres Sándor ügyvezető igazgatóval beszélgettünk.

Hagyományaikhoz híven harmadik alkalommal rendeztek idén budapesti telephelyükön nyílt napokat. Ahogy meghívójukban írták, a bemutató keretében ügyfeleik részére lehetőséget nyújtanak bővülő gépválasztékuk megtekintésére és igény szerinti kipróbálására május 28. és 30. között. Így, nem sokkal az esemény után, miként összegezné tapasztalatait?VF Venieri 7.63B homlokrakodó
– Az első nyílt napunkon még kevesen voltak, tavaly már több mint száz vendéget fogadtunk, de a költségekhez és a befektetett energiához képest az eredménnyel még nem voltunk teljesen elégedettek. Idén már direkt marketinget vetettünk be, számtalan elektronikus levelet és nyomtatott meghívót küldtünk ki, azonban – köszönhetően elsősorban az építőgép kereskedelemben is tapasztalható recessziónak – a vendégek száma idén is alulmúlta várakozásainkat. Ezernégyszáz négyzetméteres csarnoképületünkben háromszáz négyzetméteres bemutatóteremmel, kétszázötven négyzetméteres szervizműhellyel, hatszáz négyzetméteres raktárral, kétszázötven négyzetméter irodával és oktatóteremmel vártuk ügyfeleinket. A bemutatóteremben, illetve a telephelyen megtekinthető volt az építőiparban és kertépítésben használt általános és célgépek szinte teljes spektruma, kiegészítve a javításokhoz és karbantartásokhoz szükséges alkatrészek és kiegészítők teljes választékával. Teljesítményünkkel elégedettek vagyunk, amit terveztünk, azt el is értük, csak a vendég volt viszonylag kevés. A bemutatott készletünk közel háromszáz millió forint körüli értéket képvisel, és csak azért nem hoztunk be még több gépet, mert a szállítási költségeink még jelentősebben növekedtek volna. A helyzet jelenleg az, hogy akinek van munkája vagy megbízása, az is kivár. Építőgépet pedig jelenleg szinte csak pályázati támogatással lehet eladni. Mi ugyan nem pályázunk, csak gépeket ajánlunk ki pályázni szándékozóknak, vagy már pályázóknak, de igény esetén akár pályázatírót is tudunk közvetíteni. Úgy tapasztaltuk, hogy potenciális ügyfeleink közül sokan nem értek rá, vagy akik ráértek, azoknak nem volt pénzük, vagy féltek, hogy esetleg beleszeretnek egy gépbe, amihez egyszerűen nincs munkájuk. Megállapítható, hogy erősen csökkent a beruházási kedv. Idén már nyílt napot nem tervezünk, de ősszel, Bábolnán még bemutatkozunk, jövőre pedig a Bauma után megrendezésre kerülő, az Építőgép-forgalmazók és Bérbeadók Szövetsége által szervezett kiállításon kívánunk megjelenni.

Mely termékeiket lehetett statikus kiállítás keretén belül megtekinteni?
– Kiállítottuk az Utiform V3 típusú esztrichpumpát, a Sima betonvágót, -csiszolót és -simító gépeket, az Enar tűvibrátorokat és vibrációs lehúzógerendákat, a Simex aszfaltmaró és -terítő adaptereit, a Tabe bontókalapácsait, a Mantovanibenne roppantó- és őrlőollókat, a Lotus alumínium felhajtórámpákat, az Auger Torque hidraulikus talajfúrókat, rönkmarókat és láncos kotrókat. Megtekinthetők voltak a Camac emelőcsörlők, betonvágó láncfűrészek, horonymarók és betonkeverők, az Ihimer minikotrók, a Daishin motoros szivattyúk és fűkaszák, a Tsurumi merülőszivattyúk és a Solga gyémánt vágótárcsák.

Többször említette az univerzális Avant gépeket. Mit érdemes még róluk tudni?
Avant derékcsuklós minirakodók– A Verbis Kft gépkínálatában előkelő helyet foglalnak el az Avant Tecno univerzális minirakodók. A finnországi Tamperében készülő rendkívül sokoldalú kisgépek alkalmasak az építőiparban, mezőgazdaságban, kert- és parképítésben, illetve különböző fenntartási munkák végzése során jelentkező feladatok megbízható ellátására. Négy különböző méret- és teljesítménykategóriában készülnek, több mint negyvenféle tartozékkal rendelhetők (árokásó-kotró szerelékek, láncos kotrók, különböző méretű és kialakítású kanalak, talajfúrók, útseprűk, fűnyírók, talajmarók, szárzúzók, aprítékolók, rönkmarók, targoncavillák és bontókalapácsok). A tervezőgárda az új Avant 700-as sorozat fejlesztésénél a felhasználó igényeit helyezte a középpontba, így a gépeket a hatékony munkavégzés és manőverezhetőség, a sokoldalú alkalmazhatóság, az ergonomikus kialakítás és a biztonság jellemzi. Egyedülálló derékcsuklós konstrukciója kiegészítve a kezelői komforttal, hatékony és minőségi munkavégzést tesz lehetővé. A teleszkópos gémszerkezet nagy emelési magasságú és gémkinyúlású. Az oldalra kihelyezett gémszerkezet miatt a vezetőülésből akadálymentes a rálátás a munkaeszközökre. A párhuzamkövető gémemelés egyszerűbbé, gyorsabbá, a terhelésérzékelő és -jelző biztonságosabbá teszi az anyagmozgatást. A gyorscsatoló rendszernek köszönhetően a munkaeszközök cseréje egyszerű, gyors és biztonságos. Megemlíthető még a fokozatmentes hidrosztatikus erőátvitel, a hidraulikus feltöltőkörrel vezérelt, változtatható térfogatáramú dugattyús szivattyú. Ez biztosítja az egyszerűen és simán kezelhető meghajtást. Opcionálisan lehet választani a háromféle kabinkialakítás közül, továbbá ugyanígy rendelhetők a hátsó hidraulikakivezetések is. A derékcsukló merev kialakítása kizárja a csuklópont körüli oldalirányú elmozdulást, ami ebben a méretkategóriában alapvető biztonsági jellemző, ennek köszönhetően a gép felborulásának minimális az esélye, mivel a hátsó rész állandóan stabilizálja az első részt is, megakadályozva annak borulásveszélyes kifordulását. A 700- as sorozat alapfelszereltségét képező ROPS borulókeret a sötétített plexitetővel biztos védelmet nyújt a kezelőnek. A gép túlterhelésére figyelmeztető érzékelő az alapfelszereltség részét képezi, amely a hátsó kerekek talajról való felemelkedését érzékeli, figyelmeztetve a kezelőt a stabilitás csökkenésére.

Mely termékeikre hívná fel –a nyílt napon meg nem jelent, de– potenciális ügyfeleik figyelmét?
– Törőkanalak széles választékát kínáljuk, hiszen manapság egyre inkább előtérbe kerül az újrahasznosítás; sokan nem tudják megvenni a drága mobiltörőket, hanem inkább –hatékony és költségkímélő megoldást választva– a meglévő kotrógépükre szerelhető törőkanalat vesznek. Roppantóinkkal bontás során gerendákat lehet elroppantani, az őrlőollóval azt tovább lehet törni. Az így keletkezett törmeléket újra fel lehet használni, például osztályozás után útalapba. Újdonság a cölöpfejroppantó és a csáklyázókanál, illetve a könnyűszerkezetek és falak elsődleges bontásához használatos acélvágó ollók, cserélhető pofájú ollók és a földön történő további daraboláshoz szolgáló őrlő-vágókés kiegészítői, valamint a másodlagos őrlőollók és vágók. Ajánlom cserélhető rostájú, a bontott anyagot frakciókra osztó rostakanalainkat. Hasznosak lehetnek a Simex aszfaltmaró fejeink; ezeket is kotrókra, illetve kompakt rakodókra lehet szerelni. Kertépítésben, faiskolákban faátültetéshez jól használható az Avanthoz is illeszthető Optimal földlabdázó gépcsalád. Mi látjuk el a Feeler targoncák kizárólagos kelet-európai képviseletét. A szerszámgépiparban színvonalas megmunkáló központjairól ismert tajvani cégcsoport a közelmúltban létesítette kínai targoncagyárát. Az innen kikerülő, igen magas technológiai színvonalú targoncák rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkeznek. A gázüzemű típusokba a legújabb fejlesztésű Nissan K21 és K25 motorokat építik. A dízelüzemű gépeikben a Yanmar és a Perkins motorok találhatók. Elektromos targoncáik energiatakarékos és alacsony karbantartásigényű váltóáramú gépekkel szereltek. Fel szeretném hívni a figyelmet az egyik csúcsminőségű termékcsaládunkra: a japán Mikasa a világ egyik vezető vibrációs tömörítőgép gyártója, termékeiket rendkívül kedvező árszinten kínáljuk. Döngölőbékáikat négyütemű Honda benzines és Yanmar dízelmotorokkal, normál és reverzibilis lapvibrátoraikat széles méret-, tömeg- és motorválasztékkal kínáljuk. A vágó- és csiszológépek területéről ajánlom a spanyol Sima világszerte ismert építőgép portfólióját, mely különböző teljesítményű asztali kőzetvágó berendezéseket, beton- és gránitcsiszolókat, polírozó gépeket, betonfelület marókat, fugavágókat, magfúrókat, rotoros felületsimítókat, valamint betonacél vágó és hajlító gépeket foglal magába. Szintén csúcstermékeink közé tartoznak a Mantovanibenne bontó- és újrahasznosító berendezései. A központosított folyamatvezérlésű, modern technológiát felvonultató gyártóüzemből kikerülő különleges igénybevételre szánt bontó- és rakodókanalak, vágó-, őrlő- és roppantóollók, valamint gyorscsatolók minőségét a külföld után ideje, hogy idehaza is megismerjék.

verbiskft
www.verbis.hu