menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Apríték-készítő gépek a VERBIS Kft. kínálatában

A Verbis Kft. által forgalmazott aprítékoló gépek kétféle irányvonalat képviselnek, az egyik a hobby, kertészeti felhasználású egyszerűbb kivitelű Zanon gyártmányú aprítékolók, a másik a kommunális és erdészeti felhasználású masszív, professzionális, a Német JBM által gyártott apríték-készítők.
Az ágaprítás célja szerint is megkülönbözetünk kétféle technológiát. Az egyiknél fűtés céljára használt apríték, vagy biomassza energetikai célú előállítása az elsődleges cél. A másik technológiánál a cél az ültetvények, erdőgazdaságok növényi eredetű melléktermékeinek előkészítése komposztáláshoz. A különböző technológiák eltérő gépkialakítást kívánnak meg, ami leginkább az aprító-szerkezetben jelent komoly eltérést. Amíg a fűtési felhasználás nagyobb (2-4 cm) apríték méretet igényel, addig a komposztáláshoz a minél kisebb, már-már ledarált (0-2cm) átlagos apríték méret szükséges.
zanonzanon
Az 1964-ben alapított ZANON mára már több mint 50 országban van jelen és több mint 50.000 gépet gyárt évente. Innovatív ötletekben gazdag gépeket kínálnak farmok és kertészetek számára, melyek megfelelnek a mai kor műszaki követelményeinek. A hobby és kertészeti célokra kifejlesztett típusok között megtalálhatóak az elektromos, benzinmotoros (HONDA), dízelmotoros (LOMBARDINI) és a traktoros TLT hajtású aprítékoló gépek is.zanon
A komposztálási apríték-készítő gépeik egyes típusai alkalmasak egészen 14cm-es átmérőjű ágak aprítására is. Az apróra vágott anyag (0-2cm) homogenitását az aprító dob belsejében található kalapácsok biztosítják. A Zanon ilyen típusú gépeit felszerelték behúzó hengerrel és egy biztonsági fogantyúval is, mellyel csökkenthető és szükség szerint megállítható a behúzás. Optimális esetben a benzinmotoros gépekkel elérhetjük a 6 m3/h –ás aprítási-teljesítményt, még a nagyobb dízel és TLT hajtásúakkal a 15 m3/h is.
A fűtési célú apríték-készítő gépei TLT hajtású és benzinmotoros kivitelben készülnek. Ezeknek a típusoknak nincs behúzóhengere és az aprítószerkezetük egy vágótárcsa melyre az anyagáram axiális irányból érkezik. Kiválóan alkalmasak gallyak, venyigék, kertészeti növényi hulladékok feldolgozására maximum 8cm ágátmérőig.
A Müllers & Backhaus Gmbh and Co. KG 1960 óta gyártja és fejleszti a JBM ágaprító gépeket.  Az általuk gyártott gépek a professzionális erdészeti és kommunális aprítékolás alapgépei. A legnagyobb gépeik már 28 cm-es faátmérőig képesek aprítani.  Rendelhetőek TLT hajtású függesztett, vontatott, forgóasztalos, dízel motoros vonatott és gumihevederes járószerkezettel is. A széles behúzó hengerek és a nagyméretű etetőgarat miatt a kisebb bokrokat egészben lenyelik. Opcióban rendelhető láncos behúzó a garat aljába, központi zsírzó, zajcsökkentő burkolat és kifúvó, kifúvó-hosszabbító toldat, rosta rendszer, szabványos vonófej stb.
zanon
A gépértékesítésen túl a ZANON  és a JBM által kínált gépekhez a Verbis Kft biztosítja a szerviz hátteret, a folyamatos, gyors alkatrészellátást és a műszaki információs tudásbázist.

verbiskft
Pető Vilmos
1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E
Tel.: 1/306-3770, 1/306-3771
http: www.verbis.hu