menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

..konstrukció a mezőgazdaság számára az Avant-tól

Új építési konstrukció a mezőgazdaság számára az Avant-tól
Avant R35 - AGRARTECHNIK teszt: Az Avant a mezőgazdaság területén is szeretné növelni a forgalmát az új fejlesztésű R sorozattal, miszerint a járművezetőt nem a gép első felére ülteti (egyedi Avant konstrukció), hanem a derékcsukótól hátra hasonlóan a „hagyományos építésű” Avant R35törzscsuklós gépekhez. Az AGRARTECHNIK az R35-ös modellt még a piacra történő bevezetés előtt tesztelhette.

Széleskörű alkalmazhatóság

Az eddigi Avant rakodók jellegzetessége az volt, hogy a vezető mindig a rakodógép elején ült. Ez a pozíció jobb rálátást biztosított az adapterekre, de nagyon szokatlan volt azok számára, akik rendszeresen vezettek „hagyományos építésű” derékcsuklós homlokrakodókat.
A klasszikus mezőgazdasági rakodók iránt érdeklődő vevők számára fejlesztette az Avant az R-sorozatot.
A járművezető ülése és az összes kezelőszerv a rakodó hátsó részén kapott helyet. A hagyományos építésű rakodókhoz szokott gépkezelő rövid időn belül otthon érzi magát. A gép egyéb paramétereit tekintve az R35 ugyanolyan Avant tulajdonságokkal bír, mint a gyár többi sorozatának tagjai. Az egyik klasszikus jellemzője, hogy pl. a járószerkezet vezérlése két pedál (előre-hátra) segítségével történik, gáz, fék és araszoló pedál nincs. Ez a megoldás kezdetben furcsa, de gyorsan hozzá lehet szokni ehhez a koncepcióhoz. További Avant ismertetőjegyek: a kerekenkénti hidromotor, teleszkópos kitológém, japán Kubota dízelmotor, tömegéhez képest nagy emelőképesség, kiváló terepjáró képesség, a nagyon erős műanyagból készült burkolatok (minden olyan helyen, ahol nincsen közvetlen kapcsolat mozgó alkatrészekkel) és az ülésfűtés. Ez utóbbi valószínűleg a finn származásának köszönhető, a teszt alatt azonban a mi hátunknak is jólesett a kellemes meleg a hideg őszi hónapokban.

Avant R35Avant R35

 

 

 

 

 

A plexitetőnek köszönhetően kiváló a rálátás a rakományra maximális emelőmagasság esetén is.
Ha a talajszint közelében történik a munkavégzés, akkor a kitológémet egy kicsit ki kell tolni, hogy optimális legyen a rálátás a munkaeszközre.

 Az Avant homlokrakodók nem három, hanem két dimenziós derékcsuklóval rendelkeznek. Ez eleinte szokatlan lehet, mivel előfordulhat, hogy egyenetlen talajon valamelyik kerék felemelkedik talajtól. Másrészt ez a kialakítás kiemelkedő stabilitást ad a gépnek, mivel a teljes gép tömege ellensúlyként szolgál, míg a három dimenziós derékcsukló esetén csak a gép elülső része képez ellensúlyt, ami miatt sokkal borulékonyabb. Az R35 rakodón viszont igazán biztonságban éreztük magunkat.
A rakodó állandó hidrosztatikus összkerékhajtása kerekenkénti hidromotorokkal van megoldva, ami legfeljebb a 14 km/h-s sebesség elérését teszi lehetővé. Az elektrohidraulikus differenciál zár oldószelep lehetővé teszi, hogy egyenetlen terepen közlekedve a gép vonóereje állandó maradjon akkor is, ha valamelyik kerék nem érintkezik a talajjal. Az R35 rakodó teljesítményével maximálisan meg voltunk elégedve, úgymint a vonóerővel, a kitológém emelőképességével és az adapterek működtetésére kialakított hidraulikus kör teljesítményével.
A hidraulikus szivattyú szállítási teljesítménye a kézi gázzal szabályozható. Ez is egy szokatlan jellegzetesség, olyan megoldás, ami elsősorban Avant specifikus. Az R35 rakodó, ugyanúgy, mint a testvérei, egy alapgép, amely főleg ott bontakoztatja ki a képességeit, ahol a klasszikus rakodási munkák mellett számos hidraulikusan hajtott adaptert kell működtetni.

Avant R35Avant R35
A műszerfalon minden szükséges kezelőszer, kijelző és kapcsoló megtalálható.

A manuális rögzítőfék a hátsó kerekekre hat.

 

 A teleszkópos kitológém és a kétirányú hidraulikus kivezetés joystick-ról nyomógombokkal és a vezérlő karokkal is működtethető. A  nyomógombokkal ellentétben a vezérlő karok segítségével a hidraulikus teljesítmény proporcionálisan állítható. Ezt nagyon jó megoldásnak tartottuk. Az adapterek folyamatos működéséhez szükséges térfogatáram biztosítása érdekében a kiegészítő hidraulika szabályzókarja mechanikusan beakasztható. Ha a kézi gázt megfelelően beállítottuk, akkor teljes egészében a munkagépre koncentrálhatunk. Ha nagyobb szállítási teljesítményre van szükség, akkor rendelkezésre áll az Avant 600-as sorozatánál megszokott második hidraulikus szivattyú is, ami a percenkénti 33 literes szállítási teljesítményt 66 literre növeli. A gép így takarékosan és erőteljesen egyaránt használható.
Avant R35Avant R35

A munkaeszköz rögzítése mechanikusan, két csapszeg segítségével történik. Függesztett adaptereknél a csatolólemez hátradöntésével is rögzíthető a kettős záró mechanizmus, így nem kell még egyszer leszállni a gépről.

Avant R35Avant R35
Az alapkivitelhez tartozó hidraulikus gyorscsatlakozó rendszer megkönnyíti a munkaeszközök cseppmentes csatlakoztatását nyomás alatt is.
Ha nincs rá szükség, akkor a gyorscsatlakozót az arra kialakított tartókonzolra tesszük (bal oldali kép).

Avant R35Avant R35
Az oldalsó burkolat néhány csavar oldásával könnyen levehető. Ezután könnyedén elvégezhető az összes karbantartási feladat. A hátsó burkolat felső része is levehető, illetve a vezetőülés alatti lemez is eltávolítható.

Avant R35Avant R35

Műszaki adatok: Avant R35 rakodó

hossz/szélesség/magasság:

2,55 m/1,28 m/2,14 m

hasmagasság/fordulókör (külső):

0,263 m/4,41 m

alkalmazható tömeg (-tól):

1480 kg

standard abroncs:

26×12,00-12

legnagyobb sebesség:

14 km/óra

hidraulika (szivattyú teljesítménye/nyomás):

66 liter/perc/200 bar

motorteljesítmény:

28 kW/37,5 LE

üzemanyagtartály (dízel)/hidraulikaolaj-tartály:

30 liter/38 liter

tolóerő/szakítóerő (50 cm):

1110 kp/1250 kg

emelőmagasság/emelőerő:

2,82 méter/1100 kg

Listaár ÁFA nélkül

Avant R35 rakodógép:

29 000 Euro

Összegzés

Az Avant R35 egy kompakt, multifunkciós gép. A legkülönbözőbb célfeladatok is elvégezhetők egyetlen géppel, rengeteg élőmunkát megtakarítva. A klasszikus mezőgazdasági rakodók iránt érdeklődő vevők számára fejlesztette az Avant az R-sorozatot. A szokásos Avant építési stratégiával ellentétben a vezető itt a gép hátsó részén ül. A gép egyéb paramétereit tekintve az R35 ugyanolyan Avant tulajdonságokkal bír, mint a gyár többi sorozatának tagjai. Ez a rakodógép elsősorban a szűk közlekedőfolyosókkal rendelkező épületekben, állattartással foglalkozó helyeken használható nagyon jól, ahol nincsen elegendő hely a munkavégzésre.

Terjesztési információk

Az Avant az elmúlt években jelentősen növelte gépforgalmát, és kb. 600 gépet értékesít évente a hazai piacán. A legtöbb az építőiparba, a kertészeti és tájépítési területekre, a lótenyésztésbe, a mezőgazdaságba és a gépkölcsönzőkbe került. Az R35-ös géppel a mezőgazdaságban is jobb eredményeket szeretnének elérni. Minden egyedi kérés teljesítése érdekében az Avant kb. 100 különböző munkagépet kínál, az egyszerű kanáltól egészen a betonkeverőig.

verbiskft
www.verbis.hu