menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

2015-BEN ÚJRA BŐVÜL AZ MB CSALÁD

MB cikkTöbb mint 10 éve annak, hogy a szektorban piacvezető, olaszországi bázisú MB S.p.A. elérhetővé tett a földmunkagépekhez egy olyan eszközt, melynek előnyei megkérdőjelezhetetlenek: a törőkanál egy olyan hidraulikus munkaeszköz, amely a kotrógép hidraulika rendszeréről meghajtva számos felhasználási lehetőséget nyitott meg.

Napjainkra az MB törőkanalai már minden határon átjutottak, Kelettől (ahol a cég saját leányvállalattal rendelkezik Indiában, Kínában és Japánban) az Egyesül Államokig (ahol szintén leányvállalatot nyitottak), Dél-Amerikáig és Óceániáig, és akkor sem álltak meg, amikor Szibéria hideg, vagy Nigéria forró kőzeteivel találkoztak.

Gyakorlatilag a földmunkás és építőipari szektorokban az MB törőkanál az egyik legkeresettebb munkaeszközzé vált, amellyel a vállalkozások fejleszthetik munkafolyamataikat és növelhetik hasznukat.

Egyre több az olyan vállalkozás, mely az MB eszközökben megbízható, viszonylag alacsony karbantartási költségek mellett hosszú élettartamú partner talált, melynek egyszerű a szállítása és nem foglal túl sok helyet a gépudvarban.

A különböző felhasználási területek közül az MB törőkanalak előnyei leginkább a bontási munkaterületeken és a visszatöltési feladatoknál csúcsosodnak ki.
Általában a bontási munkaterületeken a törmelékkel teli talajt ki kell ásni, a sittet teherautóra kell rakni és el kell szállítani a legközelebbi lerakóhelyre, majd az üres teherautóval vissza kell menni és így tovább. A kiásott mennyiséget vissza kell tölteni, ami újabb utat jelent a lerakóba, de most azért, hogy a néhány nappal azelőtt odaszállított anyagot -az előírt szemcseméretre törve- komoly összegért visszavásároljuk és visszaszállítsuk.
Egy MB törőkanál használatával mindez egyszerűbbé és olcsóbbá válik, akár lenullázva a szállítási, lerakói és beszerzési költségeket és időfelhasználást.
Gyakorlatilag a munkaterületen levő bontott törmelék újrahasznosítható az MB törőkanál használatával, mivel az kiásható és a kívánt szemcseméretre törhető, közvetlenül a teherautóra, vagy egyéb helyre ürítve a letört anyagot, ami azonnal felhasználható pl. épületalapokba, útalapba, csatornaépítéshez, vagy egyéb feltöltésekhez.

Az MB törőkanál kiemelten hasznos lehet nehéz talajviszonyok között történő csőfektetési feladatoknál is. Az árok kiásása és a csövek lefektetése után a visszatöltéshez újra a lerakóba kell menni, visszavásárolni és visszaszállítani az előtte odaszállított, de már a visszatöltéshez előírt szemcseméretűre tört anyagot. Az MB törőkanálnak köszönhetően az egész folyamat lerövidíthető. Ráadásul az árok így ugyanazzal az anyaggal lesz visszatöltve amit onnan kiástak, ezzel a talajszerkezet homogenitását biztosítva, melynek környezeti előnyei magától értetődőek.

Az MB törőkanál használatával pénz és idő takarítható meg, növelve az Ön profitját: a törőkanalat egyszerű szállítani, alacsony a karbantartási költsége, nem igényel kiegészítő személyzetet a kotrógép kezelőjén túl, megtakarítja a mobil törőgép üzemanyag felhasználását, amit amúgy is a kotrógéppel kellene tölteni. Nem beszélve a jóval kisebb környezetterhelésről, ami a minimális porképzésnek és zajszennyezésnek köszönhető.

MB tulajdonságok

KÉT ÚJ CSALÁDTAG

A 2015-ös év nagy durranással indul az MB S.p.A.-nál két teljesen új törőkanál bemutatásával, melyekkel kompletté válik az MB vezető termékválasztéka, mely a legnagyobb a világon.

A 18,5 tonna tömeget meghaladó kotrógépekhez szánt BF 80.3 törőkanál egy kompakt és sokoldalú eszköz bontott anyagok töréséhez és újrahasznosításához. Az eszköz termelékenysége elérheti a 34 m3/óra mennyiséget ideális körülmények között.
   
A 43 tonna feletti kotrógépekhez ajánlott BF 135.8 típus a bányák speciális igényeihez, a nagyobb bontási területeken jelentkező komoly térfogatcsökkentési igényekhez, csatornarendszerek létesítéséhez, aggregátumok készítéséhez ajánlott. Az akár 75 m3/óra termelékenységgel és 1,6 m3 térfogattal rendelkező BF135.8 törőkanál egy ügyes és sokoldalúan használható eszköz.

Ez a két termék kiváló példája az MB folyamatos termék- és márkafejlesztési törekvéseinek, egyre hatékonyabb, rugalmasabban és egyszerűbben használható eszközt kínálva vevőinek. A minden gépkategóriára kiterjedő törő- és rostakanál választék lehetőséget nyújt a bontott anyagok azonnali törésére, szelekciójára és újrahasznosítására.

verbiskft
www.verbis.hu