menu

Telefon:

06-1-306-3770

Telephely:

1151 Budapest, Mélyfúró u. 2/E H-P: 8:30 - 17:00

Teleszkópos, mini- és homlokrakodók

teleszkóposA Verbis Kft. teljes rakodógép palettát kínál az építőipar számára, melyek az alapfeladatoktól a manőverezést igénylő speciális munkálatokig számtalan funkciót kiszolgálnak.
Az Avant derékcsuklós minirakodók a kisebb vállalkozások alapgépei lehetnek. A tükörkészítés, anyagmozgatás, ásás, fúrás stb. alapfeladatokon túl a telephelyek karbantartása is elvégezhető ugyanazzal a géppel, legyen szó a téli útkarbantartásról vagy éppen a nyári fűnyírásról, szárzúzásról. A jó manőverezhetőség és kiváló terepjáró képességek mellett az elhanyagolható mértékű gumikopás, a jelentős emelőképesség 3 méteres emelőmagasságra eredményezi, hogy napjainkban a derékcsuklós kialakítású gépek kezdik kiszorítani csúszó kormányzású társaikat. Az Avant gépeket olyan beépített innovációk sokasága teszi egyedülállóvá, mint az oldalra kihelyezett teleszkópos gémszerkezet, a párhuzamkövető gémemelés, a kétdimenziós derékcsukló, a terhelésérzékelő rendszer, vagy a Multi connector gyorscsatlakozó rendszer. Az Avant vezető piaci pozícióját elsősorban a folyamatos kutató-fejlesztő tevékenységének köszönheti. Kis méretei miatt olyan szűk helyeken is használható, ahová más gépek nem férnek be. Helyettesítheti a hagyományos homlokrakodókat is 1100 kg teherbírásig és 3,1 méteres emelőmagasságig. Rendelhető L, DL és DLX fülkével is, a fejlesztés eredményeként csökkent a zajszint, nőttek az üvegfelületek és a DLX verzióhoz elérhetővé vált a klímaberendezés és a légrugós ülés is. Az AVANT példátlanul széles adapter skálát kínál gépeihez, nyitható körmös kanalak, szintező keretek, kotrószerelékek, láncos árokmarók, talajfúrók, betonkeverő kanalak stb. néhány építőipari célú eszköz a több mint száz Avant munkaeszköz közül, melyek biztosítják az Avant gépek maximális kihasználhatóságát.

SZERKEZET- ÉS MAGASÉPÍTÉSHEZ
teleszkóposA szerkezet- és magasépítő vállalkozások anyagmozgatási és szerelési feladataira a megfelelő választás a teleszkópos és derékcsuklós- teleszkópos rakodók lehetnek. A Dieci által kínált gépcsaládnak 33 tagja van, melyek 2,5–21 tonna emelőképességgel és a 6–25 méter emelőmagassággal igen széles tartományt fednek le. A kiterjedt adapter skálával rendelkező gépek az építőipari anyagmozgatás széles területén alkalmazhatók, például raklapvillás rakodás akár több emeletes magasságokban, kanállal történő ömlesztett anyagok rakodása, szerelő kosárban történő munkavégzésnél, csarnoképítéseknél, szerkezeti, tetőszerkezeti elemek rakodásánál stb. A teleszkóposDieci legkisebb teleszkópos rakodója az Apollo 25,6, amelyik max. 2,5 tonnát emel, gémkinyúlása pedig 6 méter. Az előnye a méreteiben rejlik, mivel 184 centiméteres szélességével és 193 centiméteres magasságával a mélygarázsokba is képes bemenni.
A Pegasus gépcsalád tagjai forgóvázas kialakításukkal és a 16–25 méter magasra felnyúló gémszerkezetükkel az építőipar alapgépeivé váltak, melyek az anyagmozgatási feladatok döntő többségét képesek elvégezni legyen szó ömlesztett anyagokról vagy palettás építőanyagokról. A forgóvázas kialakítás előnyei főleg a daruzási és szerelőkosaras műveleteknél érvényesülnek, ahol a kosárpozicionálás egyszerűvé válik. A Dieci „Heavy Duty” kategóriája a Herkules gépcsalád, mely gépek 10–21 tonnás emelőképességgel és 10 méteres emelőmagassággal rendelkeznek. Ezek a gépek alkalmasak egyszerűbb földmunkákra és nagy terhek mozgatására.
A Dieci derékcsuklós, központi teleszkópos homlokrakodó családja egy 4. és egy 5. taggal, a Pivot T70–el és T80-al bővült, melyek 3–3,5 tonnás emelőképességükkel és 5–5,5 méteres emelőmagasságukkal a gépcsalád legnagyobbjai. A Dieci Pivot gépek egyesítik a derékcsuklós rakodók kis helyszükségletét, jó terepjáró képességét a teleszkópos rakodók emelési magasságával.

teleszkóposNEHÉZ TEREPEN

A VF Venieri derékcsuklós homlokrakodói a hagyományos építésű rakodógépek technológiai csúcsát képviselik. A gépek szerkezeti felépítése és hidrosztatikus hajtása miatt kiváló terepjáró képességgel rendelkeznek a legnehezebb talajviszonyok között is. Fordulékonyságuk, kiváló manőverezési képességük még a legnagyobb gépeiket is könnyen kezelhetővé teszik. A 9 típusból álló homlokrakodó-választék 3 tonnától 18 tonnáig terjed. A tavalyi évben bemutatott VF 18.63 homlokrakódó a család legnagyobb tagja. Közel 20 tonnás tömegével, 228LE–s környezetbarát motorjával kiválóan alkalmas nagy tömegek gyors mozgatására. Derékcsuklós kormányzása miatt a szállítójárművek rakodása biztonságosan, gyorsan elvégezhető szűk rakodóterületen is, és akár 5 köbméteres kanállal is rendelhető. Rövid hosszmérete miatt a gép jóval meredekebb lejtőszögek leküzdésére is képes, nem akad fel az ellensúly. és a sarokpontokba kihelyezett kerekek miatt rendkívül stabil. A Venieri gépeket úgy tervezték, hogy tele kanál esetén az első és hátsó tengelyre jutó géptömeg egyező nagyságú legyen, ezzel biztosítva a megfelelő stabilitást lejtős területen is. A Venieri homlokrakodók jól használhatók ömlesztett anyagok rakodására, vagy raklapvillával kiváló tereptargoncaként működhetnek olyan telepeken, ahol a gyors manőverezés, rakodás és kis helyszükséglet a meghatározó.

verbiskft
www.verbis.hu